LEGUME GRATINATE

Rețetă rapidă astăzi: fel principal sau garnitură, după cum alegeți voi, mâncarea este gata în mai puțin de o oră, iar gustul îi va cuceri chiar și pe cei care se declară împotriva cruciferelor.

Cine poate refuza un preparat cu brânză care se întinde fâșii, bine aromat cu condimente alese de la SpiceHub și cabanoși feliați pentru un gust ușor afumat? Vă spun eu: nici măcar haterii de broccoli!

INGREDIENTE (4-6 porții)

  • 450 g amestec de broccoli, conopidă și morcov;

  • 100 g smântână fermentată min. 20%;

  • 50 ml lapte;

  • 50 g gouda (cașcaval);

  • 100 g camembert;

  • 1 fir de ceapă verde;

  • 1 lingură făină;

  • 1 lingură de pesmet;

  • 100 g cabanos; (opțional)

  • 1 linguriță de muștar;

  • 2 ouă;

  • 1 linguriță mix I miss Vama Veche;

  • 1 lingură ceapă granulată;

  • 1 linguriță mix Greek Spices;

  • 1 lingură usturoi pudră;

  • Sare și piper.

Am pus la clocotit aproximativ 2 l de apă și am încins cuptorul la 180 de grade.

Am mărunțit ingredientele: ceapa verde, brânzeturile și cabanosul.

Când apa a clocotit, am răsturnat amestecul de legume congelate și le-am opărit 3-4 minute, apoi le-am răsturnat într-o strecurătoare și le-am lăsat să se răcorească.

Într-un bol am amestecat smântâna, laptele, făina, condimentele, cabanosul, ceapa verde și 2/3 din camembert.

Am uns o tavă de 20×20 cm cu unt și am tapetat-o cu pesmet. Pesmetul va ajuta ca legumele să nu se lipească și să capete o crustă delicioasă.

Am adăugat și legumele în aluat, le-am amestecat bine, apoi le-am răsturnat în tavă. Peste legume am adăugat restul de camembert și brânza gouda bine mărunțită. (Sau rasă!)

Am dat tava la cuptorul preîncălzit pentru 25-30 de minute, până ce brânza se rumenește ușor, iar legumele sunt legate, ca într-o budincă. Ce fel miroase în casă! A brânză și cabanos afumat! O minunăție de masă pe vremea asta de iarnă!

Pentru a scoate bucăți frumoase, lăsați tava să se răcească pentru 5-10 minute înainte de a o felia. Ce vă rămâne se poate păstra la frigider și se poate reîncălzi înainte de servire.

Mâncarea este bogată, poate constitui un fel principal sau, porționată în bucăți mai mici, poate fi o garnitură delicioasă pentru fripturi!

Poftă bună!

Lasă un răspuns