MERE ÎN PIJAMA

Sau mere în aluat de clătite, un desert între clătite și gogoși, rapid de preparat și din ingrediente pe care sigur le aveți în casă! Se pot servi la micul dejun sau la desert ori gustare, preferabil calde, dar sunt bune și reci!


Eu fac aluatul meu de clătite și folosesc parțial din el pentru 2-3 mere, iar restul de aluat rămas îl coc în mod obișnuit, așa că vă pot spune, cu aproximație, că pentru 3 mere potrivite aveți nevoie de mai puțin de jumătate din această compoziție de clătite. (Click pe link pentru rețeta de clătite!)

INGREDIENTE

  • 1/2 de porție aluat de clătite;

  • 3 mere potrivite;

  • 3 linguri de făină;

  • 100 ml de ulei; (pentru prăjit)

  • Zahăr pudră pentru servire, opțional.

Am spălat merele și le-am scos cotoarele, dar am păstrat coaja pentru că nu mă deranjează și, în plus, este sănătoasă. Dacă doriți, o puteți îndepărta. Am feliat merele în felii groase de aproximativ 1 cm. Separat, am pregătit aluatul de clătite și o farfurie în care am pus 2-3 linguri de făină.

Am pus la încins câteva linguri de ulei, apoi am dat focul la minimum. Am trecut feliile de măr prin făină, apoi prin aluatul de clătite și le-am pus la prăjit, în uleiul încins, pe ambele părți, până s-au rumenit.

Am scos feliile de măr prăjite pe prosoape absorbante de bucătărie pentru a înlătura excesul de ulei, apoi le-am pudrat cu zahăr și le-am servit calde.

Ele se potrivesc bine și în combinație cu miere și nuci, înghețată de vanilie, cremă de ciocolată, iaurt sau unt de arahide, în funcție de gusturi și preferințe.

Poftă bună!

Lasă un răspuns