OMLETĂ CU CARTOFI (la cuptor)

Pentru că v-au plăcut ideile de #nofoodwaste, continuăm seria acestora cu rețeta de astăzi. Mi-au rămas niște cartofi la cuptor de la cină, așa că i-am pus într-o casoletă, la frigider, iar astăzi i-am folosit la micul dejun, transformându-i într-o delicioasă omletă.

Jonglați cu ingredientele în funcție de ce aveți la îndemână, rețeta este flexibilă și o puteți îmbunătăți după gustul vostru.

INGREDIENTE (2 porții)

  • 150 g cartofi gătiți;

  • 4 ouă;

  • 1/4 de ardei gras roșu;

  • 3 felii de salam crud uscat;

  • 1 linguriță de mix de condimente Oo, ouțe, oușoare;

  • 15 g cașcaval;

  • Sare și piper, după gust.

Am tăiat cartofii și ardeiul în cubulețe. Am bătut ouăle într-un castron cu sare, piper și mix de condimente de la SpiceHub (unde aveți 10% reducere la orice comandă, folosind codul SH10).

Am încins cuptorul la 200 de grade.

Am adăugat legumele peste ouăle bătute și am tapetat o tigaie de fontă (puteți folosi orice formă termorezistentă doriți) cu hârtie de copt.

Am răsturnat în tigaie amestecul de ouă și legume, apoi am pus deasupra feliile de salam și cașcavalul ras. Am dat tigaia la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, până ce cașcavalul se topește și omleta se rumenește ușor.

Am servit cu sos iute și pâine prăjită. Așadar, vă recomand să nu faceți risipă de alimente, să cumpărați cumpătat și să reciclați resturile rămase cu imaginație și gust!

Poftă bună!

Lasă un răspuns