Minicheesecakes (Cheesecake bites)

Vă place cheesecake-ul? Dacă răspunsul este da, rețeta aceasta vi se va potrivi de minune și vă va scoate din impas, chiar și la ocaziile festive, când vreți să vă impresionați invitații, dar să nu vă mutați cu totul în bucătărie!

Pregătirea și coacerea prăjiturilor durează aproximativ 30 de minute, așadar nimic complicat, fix cum îmi place mie! După coacere, va trebui să lăsați cam 30 de minute prăjiturelele să se răcească în tavă, apoi le mutați la frigider pentru minimum o oră înainte de servire.

Le decorați cu ce aveți la îndemână: dulceață, gem, sos de fructe, sos de ciocolată, de caramel, fructe proaspete, etc. Sau puteți improviza un cheesecake bar și să vă lăsați invitații să își personalizeze singuri prăjiturica.

Eu am folosit eritriol în loc de zahăr, iar o minicheesecake, cu tot cu topping, nu depășește 120 kcal.

INGREDIENTE (15 buc)

  • 15 biscuiți rotunzi;

  • 300 g cremă de brânză;

  • 100 g smântână fermentată;

  • 2 ouă;

  • 100 g eritriol/zahăr;

  • 1 linguriță pastă de vanilie/1 plic de zahăr vanilat;

  • 1 lingură de făină;

  • Un praf de sare.;

  • Topping la alegere.

Am încins cuptorul la 160 de grade.

Am pus în tava pentru brioșe hârtiuțe speciale, apoi am așezat, în fiecare hârtiuță, câte un biscuite. Eu am folosit niște biscuiți fragezi cu unt, însă puteți folosi orice doriți, chiar și Oreo. Dacă nu aveți biscuiți rotunzi, îi puteți mărunți împreună un unt topit și veți obține un aluat nisipos. Puneți câte o lingură de biscuiți mărunțiți în fiecare formă și îi presați bine. Pe scurt, aplicați procedura de la cheesecake-ul clasic. Dar vă recomand, totuși, varianta cu biscuiți rotunzi, pentru că tare drăgălaș arată, plus că veți scuti timp și vase de spălat!

Pentru aluat, mixați ingredientele până obțineți o cremă fluidă, omogenă și fină. (2 minute). În fiecare hârtiuță, puneți câte 2 linguri de cremă. Pe lângă tava de brioșe, am folosit și 3 forme de silicon, că așa mi s-a nimerit crema, pentru fix 15 bucăți.

Și vă spun și un secret: în cele coapte în formele de silicon am ascuns câte un vârf de linguriță de Nutella. 😁

Am copt prăjiturelele la 160 de grade, în cuptorul preîncălzit, pentru 22 de minute. Timpul poate varia între 20 și 25 de minute, în funcție de cuptor. Cheesecake-urile sunt gata când mijlocul este ferm.

După coacere, am lăsat pentru încă vreo 30 de minute cheesecake-urile să se răcească în tavă, apoi le-am dat la frigider. După vreo oră de stat la rece, le-am decorat cu gem de căpșune, dulceață de afine și crocant de alune, dulceață de cireșe cu migdale, iar pe cele cu Nutella le-am decorat cu jumătăți de căpșune.

Rezistă 2-3 zile la frigider, asta dacă apucă, pentru că tare repede dispar de pe platou!

Sper să vă placă ideea și să testați varianta de cheesecake bites!

Poftă bună!

Lasă un răspuns