Vă prezint o variantă foarte simplă de ștrudelele cu vișine, în variantă de post sau de dulce, după grăsimea cu care veți alege să ungeți foile: unt sau ulei.
În rest, umplutura se prepară foarte rapid, din vișine congelate, zahăr ori îndulcitor, amidon și griş/pesmet. Opțional, puteți aroma ştrudelele cu vanilie sau scorțișoară, adăugând arome în umplutură.
Începem?
INGREDIENTE
400 g vișine congelate;
4 foi de plăcintă;
50 g zahăr/îndulcitor;
25 ml ulei/ unt topit;
1 lingură amidon;
1 lingură griș/pesmet;
opțional, vanilie sau scorțișoară;
opțional, zahăr pudră pentru ornat.
Am tăiat foile de plăcintă în 4, obținând 16 bucați. Pentru fiecare ştrudel am folosit câte 3 bucăți, unse între ele cu ulei, apoi am așezat câte două linguri din umplutură, le-am îndoit capetele și le-am rulat.
Umplutura: am decongelat vișinele peste noapte și le-am scurs bine, apoi le-am amestecat cu îndulcitor, amidon şi griș. Eu nu am folosit arome, am vrut doar gustul vișinelor.
Din cele 400 g de vişine am obținut 4 miniștrudele generoase și am împǎturit și unul cu Nutella pentru Prâslea, care nu e fan vișine.
Am copt aproximativ 20 de minute în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, apoi le-am scos pe un platou și le-am pudrat cu zahăr.
Poftǎ bunǎ!