MUȘCHI DE PORC ÎN SOS DE VIN ȘI SMÂNTÂNĂ

În ton cu frigul de afară, vă propun să gătiți astăzi o mâncare delicioasă și consistentă. Confort food, cum ar spune americanii. Bună de savurat în căldura casei, alături de familie.
INGREDIENTE:
  • 600 g mușchi de porc tăiat rondele;
  • 200 ml smântână pentru gătit;
  • 100 ml vin alb;
  • 150 ml apă/supă;
  • 50 g unt;
  • 5 căței de usturoi;
  • 50 g făină;
  • Sucul de la o lămâie;
  • 1/2 de legătură de pătrunjel;
  • 25 g parmezan ras;
  • Sare și piper. 
Am feliat mușchiul în rondele potrivite, le-am condimentat, apoi le-am tăvălit puțin prin făină. 
Am pus la încins o tigaie, împreună cu untul și am prăjit bucățile de carne cam 3-4 minute pe fiecare parte. Dacă vreți ca preparatul să fie carb free, puteți sări peste făină, însă făcute după recomandarea mea, bucățile de carne vor căpăta o crustă delicioasă la prăjit. 
După ce rumeniți carnea pe ambele părți, o scoateți și o lăsați deoparte. 
În tigaia încinsă puneți usturoiul pisat, lăsați câteva minute, apoi stingeți cu apă/supă și vin. Adăugați, pe rând: smântâna, sarea, piperul și carnea. Lăsați sosul să fiarbă și să scadă aproximativ 5 minute, apoi stingeți focul, adăugați parmezan ras și pătrunjelul. 
Se poate servi ca atare sau cu garnitură de cartofi copți sau piure de legume. 
Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *