Vă propun astăzi o negresă pufoasă, cu gust intens de ciocolată, cu muuuultă glazură și alune crocante! Ce nu are? Nu are lactate, astfel că este o rețetă de care se pot bucura toți cei cu alergii sau intoleranțe la produsele lactate.
Negresa se poate servi și simplă, fără glazură, dar vă spun că devine sublimă în combinație cu glazura și alunele. E drept, cu un adaos suplimentar de calorii, deci vă gândiți voi cât de decadentă vreți să fie!
INGREDIENTE
- ALUAT:
2 ouă;
165 g zahăr;
150 ml apă;
50 ml cafea;
300 g făină;
100 ml ulei;
2 linguri cu vârf de cacao;
2 linguri gem de vișine;
1 plic de zahăr vanilat;
1 plic de praf de copt;
esență de praline, după gust;
Un praf de sare;
- GLAZURĂ:
100 g ciocolată neagră;
2 linguri de miere;
2 linguri de ulei.
- Extra:
Decor: alune de pădure, miez de nucă, fulgi de cocos, după preferințe!
În aproximativ o oră avem negresa gata, vă promit! Aluatul se face simplu: am mixat ouăle cu zahărul până au crescut în volum, apoi am adăugat toate celelalte ingrediente, mixând scurt după fiecare (făina la final), să păstrez compoziția aerată și să nu activez rețeaua de gluten!
Am încins cuptorul la 180 de grade.
Am așezat hârtie de copt într-o tavă cu dimensiunile de 36,5×23,5 cm și am răsturnat aluatul, nivelând ușor cu o spatulă. Am copt negresa cam 30-35 de minute, până a trecut testul scobitorii.
Am lăsat-o să se răcească până la temperatura camerei, i-am tăiat marginile, am întors-o și am mutat-o într-un alt vas, apoi m-am apucat de glazură: am pus ingredientele într-un bol și am topit ciocolata cu mierea și uleiul, la bain marie. După ce glazura s-a răcorit și ea, am pus-o peste negresă, am întins-o pe toată suprafața și am presărat deasupra alune de pădure mărunțite.
Nu am poze cu secțiunea pentru că am dus-o în dar, promit să mă ocup de asta, cu altă ocazie! Până atunci, va trebui fie să mă credeți pe cuvânt, fie să o testați în bucătăriile voastre!
Alte rețete de negrese și brownies găsiți aici.
Poftă bună!