CHIFTELUȚE DE DOVLECEL CU FETA (la cuptor)

Aceste chifteluțe dietetice au gust de vară, clar! Și de vacanță! Și se fac repede, se asortează de minune cu un sos de usturoi cu iaurt, pot fi fel principal, aperitiv sau garnitură la fripturi, după cum aveți dispoziție.

Nu conțin carne și nici grăsimi, fiind gătite dietetic, astfel că o chifteluță are în jur de 50-60 kcal, deci perfecte în diete! Dacă nu căutați neapărat o variantă dietetică, puteți prăji chifteluțele în tigaie, în ulei, și le veți pregăti și mai rapid. Eu am ales să le coc în cuptor, ușor pulverizate cu ulei. Delicioase au ieșit!

INGREDIENTE (12 bucăți)

  • 350 g dovlecel;

  • 65 g feta;

  • 1 ou;

  • 50-60 g pesmet;

  • 3 căței de usturoi;

  • 2 fire de ceapă verde;

  • Mărar și pătrunjel verde, după gust;

  • Piper, după gust.

Am curățat dovlecelul de coajă, l-am tocat la robot și l-am “uitat” la scurs într-o strecurătoare cam 30 de minute. Apoi, am pus în vasul robotului brânza, oul, verdeața, usturoiul și ceapa verde și le-am mărunțit bine. Am pus compoziția rezultată într-un bol, apoi am adăugat dovleceii bine scurși și pesmetul. În funcție de cât de apoși sunt dovleceii, este posibil să aveți nevoie de +/- 1 lingură de pesmet.

Am încins cuptorul la 180 de grade. (Cu ventilație).

Am amestecat bine toate ingredientele, am adăugat un praf de piper proaspăt râșnit, iar sarea nu mi s-a părut necesară pentru că brânza era deja sărată.

Am modelat chiftelele, le-am pus în tava antiaderentă și le-am aplatizat ușor. Dacă tava folosită nu este antiaderentă, folosiți hârtie de copt. Am pulverizat 2-3 pufuri de ulei peste chifteluțe și le-am dat la cuptorul preîncălzit.

Am copt chiftelele pentru 30-35 de minute, întorcându-le o dată la jumătatea timpului.

Sunt foarte bune, crocante la exterior și pufoase la interior, noi le-am servit la cină, cu sos de usturoi cu iaurt.

Poftă bună!

Lasă un răspuns