Aceste clătite, de fapt, o combinație între pancakes și gogși, au gust de copilărie. Arome de vanilie și scorțișoară care îmbie toată casa, un mic dejun savuros, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Se fac rapid și se mănâncă și mai rapid.

Pentru preparare, am folosit făină Pambac tip 000, după cum deja știți, prima mea alegere pentru dospituri și copturi, întrucât nu m-a dezamăgit niciodată.

INGREDIENTE (10-12 clătite micuțe)
1 ou;
75 g făină Pambac tip 000;
2 mere potrivite, rase;
65 ml lapte;
1 plic de zahăr vanilat;
1 linguriță mix Apple Pie;
2 g praf de copt;
1-2 linguri de zahăr pudră;
ulei pentru prăjit.
Am amestecat cu un tel făina, praful de copt, laptele, zahărul vanilat și oul, până ce am obținut un aluat omogen, fără cocoloașe. Am adăugat merele rase (curățate de coajă), direct în bol, apoi mixul de condimente Apple Pie și am amestecat din nou.
Am pus la încins o tigaie încăpătoare, cu puțin ulei, cât să acopere fundul tigăii. Cu ajutorul unui polonic, am turnat aluat în uleiul încins. Am copt câte 3-4 clătite deodată. După ce s-au rumenit pe o parte, le-am întors, cu ajutorul unei spatule și le-am prăjit și pe cealaltă parte. Le-am scos pe șervete absorbante de bucătărie pentru a absorbi excesul de ulei și apoi le-am mutat pe o farfurie și le-am pudrat cu zahăr.
Se servesc calde, alături de un pahar cu lapte sau iaurt, dar sunt bune și reci, chiar și a doua zi.
Sper să vă placă și să încercați varianta mea de clătite cu mere, în stil rusesc.
Poftă bună!