De când am multicooker-ul, nu prea îl las să se odihnească. Mâncarea se face mai repede, este mai gustoasă și își păstrează mai bine nutrienții. Și, cel mai tare? Mă pot juca liniștită cu copiii cât aparatul termină mâncarea în locul meu, ba chiar o ține și caldă 4 ore!

Ostropelul este mâncarea aceea cu gust de copilărie, care îmi crează un sentiment plăcut de confort. Mama Tia făcea, de departe, cel mai bun ostropel din lume, fără oale inteligente sau cuptoare minune, în cratița ei de fontă. Rețetele de ostropel clasic le găsiți aici.
La multicooker este mult mai simplu, iar gustul este minunat, aproape la fel de bun ca acela pe care îl făcea mama Tia.
INGREDIENTE
800 g pulpe inferioare de pui;
400 g conservă de roșii tocate;
1 ceapă;
1 ardei kapia;
1 linguriță de cimbru;
1 lingură de ulei;
1 căpățână de usturoi;
1/2 de legătură de pătrunjel;
Sare și piper, după gust.
INDICAȚII
- Am spălat carnea și am uscat-o cu un prosop de hârtie, apoi am condimentat-o cu sare și piper. Am pus o lingură de ulei în vasul multicooker-ului, am adăugat carnea și am setat funcția Brown pentru 10 minute. Am lăsat carnea să se înăbușe împreună cu sucul ei, nu am pus mai mult ulei pentru că nu am vrut să o prăjesc.
- După vreo 5 minute, am adăugat ceapa și ardeiul, tocate mărunt, apoi am lăsat încă vreo 5 minute, până ce ceapa s-a înmuiat. Într-un bol am amestecat conserva de roșii, 100 ml de apă, condimentele și 3/4 din cățeii de usturoi, pisați. Am pus acest amestec peste carne și am setat programul de gătire sub presiune pentru 30 de minute. (Treapta high)
- După terminarea timpului, am eliberat aburul, am ridicat capacul, am adăugat restul de usturoi pisat și pătrunjelul tocat, apoi am pus din nou capacul și am păstrat cald până la servire.
Noi am servit cu mămăliguță caldă, însă merge și cu piure, orez, paste sau chiar pâine proaspătă.
Poftă bună!