PANCAKES CU BANANE

Încă o rețetă din categoria #nofoodwaste, despre cum puteți salva bananele prea coapte. Ei bine, a trecut Paștele, toată lumea a mâncat pască și cozonac, iar bananele s-au înnegrit. Cum nu îmi place să arunc, dar nici nu aveam chef de chec, brioșe sau biscuiți după cozonac, am ales să le transform în mic dejun (sau gustare!), rapid, simplu și delicios! A, și fără zahăr adăugat pentru că bananele sunt suficient de dulci.

Rețeta este una baby friendly, iar în funcție de vârsta copilului, puteți elimina și sarea din rețetă. Eu am pus un praf pentru a echilibra dulceața bananelor. Ajutor de nădejde la prepararea acestei rețete simple mi-a fost, bineînțeles, făina Pambac, singura făină care se descurcă excelent, indiferent de preparat. Și, credeți-mâ, am încercat multe, da’ multe tare!

INGREDIENTE

  • 2 banane mari coapte;

  • 2 ouă;

  • 120 g făină;

  • 2-4 linguri de lapte;

  • Vanilie, după gust;

  • 1,5 lingurițe praf de copt;

  • un praf de sare.

Am pisat bananele, apoi am adăugat ouăle, vanilia, făina, praful de copt și sarea. Am obținut un aluat grosuț, așa că l-am diluat cu 2 linguri de lapte. În funcție de mărimea bananelor, este posibil să aveți nevoie de până la 4 linguri de lapte. Aluatul trebuie să curgă, dar să fie mai gros decât al clătitelor obișnuite. P

Am copt clătitele în tigaia antiaderentă. Secretele unor pancakes uniforme și bine coapte este să le coaceți la foc domol și să le întoarceți imediat ce apar primele bule la suprafața aluatului. Dacă vreți formă frumoasă și pancakes egale, fie folosiți o tigăiță specială, cum am folosit la pancakes cu aluat clasic, fie le turnați cu o cupă pentru înghețată și corijați ușor marginile. Mie mi se pare perfecte așa, în imperfecțiunea lor.

Bineînțeles, se pot servi cu orice topping preferați sau chiar așa cum sunt. Unt, unt de arahide, sirop, miere, nuci, fructe proaspete, dulceață sau cremă de ciocolată și frișcă, opțiunile sunt nelimitate!

Poftă bună!

Lasă un răspuns