PASTE CU CHIFTELUȚE (LA MULTICOOKER)

După o ieșire în zăpadă se cere o mâncare consistentă, delicioasă și, bineînțeles, rapidă. Vă las rețeta celor mai rapide paste făcute în multicookerul Tefal One Pot, din ingrediente pe care le aveam deja în casă și își așteptau întrebuințarea.

Am folosit paste Pambac tip scoici, pentru că am vrut să folosesc paste scurte care să se umple de sosul delicios și a fost, într-adevăr, o alegere grozavă! Pastele Pambac sunt preferatele noastre pentru că sunt făcute din două ingrediente simple: apă și făină, se comportă excelent atât la fiert, cât și în preparate coapte, sunt accesibile și au o varietate largă de produse din care să alegem, în funcție de rețetă.

INGREDIENTE (4 porții)

Am blenduit ardeii copți, apoi am pus chifteluțele congelate (rețeta chifteluțelor aici) în vasul multicookerului, pastele nefierte, sosul de roșii, ardeii pasați, condimentele și apă cât să cuprindă pastele. (Aprox. 150 ml).

Am setat programul High Pressure pentru 5 minute, am depresurizat manual, am gustat – nu a avut nevoie de nicio intervenție -, am închis capacul din nou și am lăsat în modul Keep Warm încă vreo 10 minute, înainte de servire.

Pastele sunt perfect gătite, sosul este suficient și aromat, este, fără îndoială, cea mai rapidă rețetă de paste la multicooker și încă o idee de #nofoodwaste, întrucât am folosit chifteluțele pe care le congelasem săptămâna trecută, când am realizat că gătisem cam multe.

Sper să vă fie de folos rețeta, sunt convinsă că o puteți adapta și altor modele de multicookere și, totodată, vă puteți raporta la ingredientele pe care le aveți în casă: chifteluțele pot fi înlocuite cu mezeluri sau resturi de friptură, sosul de roșii poate fi făcut din legume proaspete (deși se lungește puțin timpul de preparare), puteți adăuga și alte ingrediente preferate.

Poftă bună!

Lasă un răspuns