PASTE RAPIDE CU CE-O FI

O bucățică de șuncă, o mozzarella tristă, niște spanac cu semne de veștejire și un rest de gorgonzola s-au întâlnit cu scoicile de la Pambac și și-au schimbat destinul într-o casoletă perfectă de paste gratinate, un fel de mâncare sățios și delicios.

Nu am ce denumire să îi dau acestei rețete, întrucât vreau doar să vă dau o idee despre cum puteți salva resturi de la cină ori mic dejun, legume sau brânzeturi care nu vi se mai par apetisante pentru a fi consumate ca atare. Evident, toate în termen de valabilitate!

INGREDIENTE (4 porții)

  • 200 g paste tip scoici de la Pambac;

  • 400 g sos de roșii;

  • 125 g mozzarella;

  • 200 g șuncă de porc;

  • 50 g baby spanac;

  • 50 g gorgonzola;

  • 1/2 de ardei gras;

  • 1 linguriță mix Mario&Luigi;

  • 10 g unt.

Am mărunțit ingredientele.

Am fiert pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Am pus sosul de roșii într-o tigaie, la foc mic (vara viitoare fac mai mult, scurtează cam orice rețetă dacă îl am gata pregătit!), 1/2 de pahar de apă (aprox. 100 ml), apoi am adăugat spanacul, șunca și ardeiul tocat.


Am lăsat sosul să clocotească încet cam 5-7 minute, până ce s-a înmuiat spanacul, apoi am stins focul, am adăugat pastele fierte și scurse, o linguriță de condiment pentru paste și le-am amestecat bine. Am ales paste tip scoici de la Pambac, întrucât sunt făcute din ingrediente naturale (apă și făină) și se încarcă frumos cu sosul apetisant.

Am uns o formă termorezistentă cu unt, am turnat în ea aproximativ jumătate din cantitatea de paste cu sos, am presărat 50 g de mozzarella și gorgonzola, am acoperit cu restul de paste, iar deasupra am pus restul de mozzarella.

Am dat tava la cuptorul preîncălzit, la 200 de grade, pentru 15-20 de minute, până ce mozzarella se topește și se rumenește ușor.

Masa este gata, rețeta este simplă și rapidă, putând fi adaptată la ce aveți prin frigider. Pastele se servesc calde cu parmezan (pentru cine dorește extra brânzeturi!), dar sunt bune și a doua zi, reîncălzite.

Sper să vă placă ideea mea de prânz rapid și să o testați în bucătăriile voastre! Tot din categoria de reciclare alimentară, găsiți aici și alte rețete.

Un comentariu

Lasă un răspuns