PIEPT DE PUI ÎN SOS DE SMÂNTÂNĂ ȘI PARMEZAN (la multicooker)

Rețeta aceasta de piept de pui în sos delicat de smântână și parmezan se poate adapta atât pentru a fi gătită pe plită, cât și la multicooker. Eu am folosit multicookerul Tefal One Pot, însă vă puteți ghida și puteți folosi orice alt model de multicooker care gătește sub presiune, întrucât majoritatea au același tip de programe.

Puiul iese foarte fraged, iar sosul este legat, smântâna nu se taie, deși am folosit o variantă extra light, de 4% grăsime, iar masa este gata în cel mult 30 de minute.

Se potrivește bine cu mămăligă (varianta mea preferată!), cu paste simple, orez sau chiar piure de cartofi. Dacă numărați caloriile, se poate alătura și unei salate proaspete, fără doar și poate! În varianta mea, o porție are în jur de 300 kcal, deci absolut acceptabil pentru o masă de prânz!

Pentru aromatizare am folosit mixuri de condimente de la SpiceHub: Herbs de Provence (amestec fără sare, ce se poate folosi cu succes la început de diversificare a celor mici) și Red Onion, un amestec aromat și ușor condimentat de ceapă cu chilli, sare și zahăr. Mixurile pot fi comandate cu 10% reducere, folosind codul SH10, special pentru fanii ZiceMami.

INGREDIENTE

  • 700 g piept de pui;

  • 250 ml smântână pentru gătit Campina 4%;

  • 1 ceapă;

  • 2 linguri de amidon;

  • 25 g parmezan ras;

  • 1 lingură Herbs de Provence;

  • 1 linguriță mix Red Onion;

  • 1 lingură usturoi pudră;

  • 100 ml de apă;

  • Pătrunjel verde;

  • Sare și piper, după gust.

Am tocat ceapa, am sărat și piperat pieptul de pui, apoi l-am tăvălit într-o lingură de amidon. Am călit ceapa și carnea în modul Brown pentru 5 minute, apoi am adăugat 100 ml de apă și am setat programul High Pressure pentru 15 minute.

Între timp, într-un bol, am amestecat smântâna cu o lingură de amidon, usturoiul și mixurile de condimente.

La finalul programului am depresurizat manual și am scos un polonic de supă din oală pe care l-am pus peste smântână pentru a tempera amestecul.

Am turnat apoi smântâna și parmezanul în oală și am setat din nou modul Brown pentru vreo 5 minute, până ce sosul s-a îngroșat.
La final am presărat, din belșug, pătrunjel verde tocat.

Prânzul e gata! O mâncare delicioasă pentru zile încă friguroase.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *