PIURE DE DOVLEAC (pentru congelator)

Este o variantă ridicol de simplă în care puteți pregăti piureul de dovleac pentru supe cremă, prăjituri, plăcinte, paste, brioșe sau pâine, însă m-am gândit să o scriu aici, în caz că veți avea nevoie.

Fiind tot timpul în criză de timp, ajută mult să ne organizăm. De exemplu, dacă ne apucă pofta de plăcintă cu dovleac, până decojim, radem și gătim dovleacul, va dura cel puțin 30 de minute. Ca să nu mai spun despre cât se pierde la decojit! Dar de ce să irosim timp prețios când putem scoate o punguță din congelator pe care să o aromatizăm și să fie gata de pus în foi?

INGREDIENTE (aprox. 600 g piure de dovleac)

  • 1 dovleac plăcintar mediu.

Am despicat dovleacul, l-am curățat de semințe și l-am pus la cuptor, pe hârtie de copt, cu scobitura în jos, pentru o oră, la 180 de grade. (Sau până se înmoaie, în funcție de dimensiunea dovleacului).

Cu ajutorul unei linguri, am scobit miezul dovleacului și l-am pus într-o strecurătoare pentru vreo jumătate de oră, cât să se scurgă excesul de suc. L-am pasat cu o furculiță (puteți folosi blenderul pentru o textură extrafină) și l-am așezat frumos în punguțe etichetate, care au mers în congelator.
Nu ocupă mult spațiu și avem pregătite 1-2 porții de dovleac copt pentru rețete delicioase!

Încercați și voi?

Un comentariu

Lasă un răspuns