PRĂJITURĂ CU CREMĂ DE IAURT ȘI JELEU DE VIȘINE (FĂRĂ COACERE)

Titlul sună foarte pompos, dar ca s-o spun pe aia dreaptă, e o prăjitură improvizată din ce aveam în casă. Pornind de la borcanul desfăcut de vișine în suc propriu pentru Eton Mess, m-am apucat de treabă. Blat de biscuiți cu nuci și nutella, vișine, cremă de iaurt de fructe cu gelatină și jeleu din sucul vișinelor. Dacă nu aveți vișine în suc propriu, puteți folosi compot de vișine.

Pregătirea mi-au luat vreun sfert de oră, iar rezultatul a fost așa de fain, încât trebuia să vă spun și vouă!

În schimb, cam atât a rămas pentru poze, că nu am rezistat să nu ne înfruptăm din ea! 😂

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 100 g biscuiți;

  • 1 lingură nutella;

  • 15 g nuci;

  • 15 g unt topit;

  • Cremă:
  • 600 g iaurt cu vișine;

  • Un pliculeț de gelatină;

  • 50 ml lapte;

  • 100 g vișine în suc propriu (scurse)

  • Jeleu:
  • 300 ml suc de vișine;

  • 1 lingură de amidon.

Am topit untul, apoi l-am pus în vasul robotului cu biscuiții, nucile și crema de ciocolată. Am mărunțit totul până am obținut o textură nisipoasă. Am luat o tavă de chec și am presat bine blatul de biscuiți, apoi am dat-o la frigider cât m-am ocupat de restul prăjiturii.

Am trecut la jeleu, are nevoie de timp de răcire. Am pus pe foc, într-o crăticioară, 250 ml suc de vișine. Restul de 50 ml l-am amestecat bine cu o lingură de amidon. Când sucul a început să fiarbă, am adăugat și amidonul dizolvat, amestecând pe foc, până ce s-a legat, ca o budincă. L-am dat deoparte și am avut grijă să mestec în el din când în când, până ajunge la temperatura camerei.

Am pus gelatina la hidratat în lapte, apoi am dizolvat-o pe foc, având grijă să nu fiarbă. (Fierberea distruge gelatina!). Am mixat ușor iaurtul, apoi, fără a opri mixerul, am încorporat gelatina.

Am trecut la montat prăjitura: peste biscuiți am așezat vișinele scurse, apoi crema de iaurt și am nivelat. Am dat tava la frigider 15 minute, apoi am turnat și jeleul de vișine. Prăjitura are nevoie să stea la frigider măcar vreo două ore înainte de servire, însă este mult mai bine dacă aveți răbdare să o lăsați peste noapte!

Este ușoară și răcoroasă, așa că vă puteți satisface pofta de dulce fără prea multe mustrări de conștiință, din ingrediente banale și la îndemână!

Poftă bună!

Lasă un răspuns