PIZZA PENTRU MIC DEJUN CU CIUPERCI, BRIE ȘI DULCEAȚĂ DE MERIȘOARE

De când am primit pachetul de la Din Eden, am pus ochii pe dulceața lor de merișoare, făcută din ingrediente naturale, din merișoare culese manual din munții Parâng și Căpățâni, și mi-au venit în minte o grămadă de rețete faine în care o pot folosi, niciuna dulce, să știți!

Contrar convingerilor generale, dulceața nu trebuie folosită doar în combinații dulci, ea fiind grozavă și lângă brânzeturi maturate sau cu mucegai ori lângă fripturi.

Rețeta de astăzi este un alt exemplu de #nofoodwaste, fiind încropită din ingredientele pe care le aveam în frigider. Ca de obicei, voi puteți adapta rețeta după preferințele voastre, dar musai nu renunțați la brânză și la dulceața de merișoare, acestea dau tot farmecul și gustul fancy.

INGREDIENTE (2 porții)

  • 1 lipie libaneză;

  • 25 g cașcaval;

  • 100 g șnițel de pui/resturi de friptură;

  • 50 g brânză brie;

  • 100 g ciuperci;

  • 3 – 4 lingurițe dulceață de merișoare Din Eden;

  • 10 g unt;

  • 1 ou;

  • Cozi de ceapă verde pentru servire, opțional;

  • Sare, piper, verdețuri mediteraneene, după gust.

Am feliat ciupercile și le-am rumenit în unt până ce au prins culoare, apoi le-am dat deoparte și m-am apucat să montez “pizza”. Am tapetat fundul unei tigăi de fontă cu hârtie de copt peste care am așezat lipia, apoi o felie de cașcaval mărunțit, ca să adere restul ingredientelor, șnițelul feliat, ciupercile, brânza brie stropită din belșug cu dulceață, iar în mijlocul lipiei am spart un ou. Peste ou, am presărat sare, piper și un pic de amestec de verdețuri uscate.

Am dat tigaia la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru 10 minute. (Cu capacul pus). După cele 10 minute, am luat capacul și am lăsat să se mai gătească oul puțin. În acest stadiu, timpul poate varia în funcție de cât de gătit doriți să fie oul.

Am servit imediat, a fost demențială, o explozie de gusturi și arome pe care trebuie să le încercați și voi! Aici găsiți o altă variantă de pizza pentru mic dejun, cu blat din mămăligă.

Poftă bună!

Un comentariu

Lasă un răspuns