RULOURI DIN COTLET DE PORC, UMPLUTE CU BRÂNZĂ BRIE ȘI DULCEAȚĂ DE MERIȘOARE

V-am povestit aici despre dulceața de merișoare Din Eden: este naturală, din fructe culese natural din munți, are puțin zahăr și un gust de vis. A devenit rapid favorita mea și cred că deja trebuie să comand alta pentru că aproape am terminat-o, folosind-o în rețete sărate, nu dulci așa cum ați crede.

Bineînțeles, este grozavă și pe pâine, clătite, pancakes, în terciuri sau iaurt, dar eu am avut altfel de idei cu ea.

De exemplu, prânzul de azi:


Cotletele preparate astfel sunt fantastice, aromate și foarte fragede, scăldate în sos bogat de roșii. Gusturile se combină armonios, poate fi un preparat pentru zile de sărbătoare sau pentru un prânz delicios, când vreți să vă răsfățați familia.

INGREDIENTE (4 porții)

  • 4 cotlete fără os;

  • 100 g bacon;

  • 4 felii de brânză Brie;

  • 4 lingurițe dulceață de merișoare;

  • 200 ml passata de roșii;

  • 2 căței de usturoi;

  • 1 lingură zahăr brun;

  • Sare, piper, cimbru, usturoi granulat, după gust;

  • Pătrunjel verde pentru servire.

Am condimentat carnea simplu, cu sare și piper, apoi am bătut-o bine cu ciocanul pentru șnițele. M-am apucat de rulouri: am așezat felii de bacon, carnea, câte o felie de brânză, apoi dulceața de merișoare. Am rulat și am fixat fiecare rulou cu scobitori. Nu vă temeți că va curge brânza, să curgă, va fi sosul cu mult mai bun și, oricum, ceva brânză tot rămâne și în rulouri.

Într-o tavă termorezistentă micuță am făcut sosul: am pus passata, sare, piper, cimbru uscat, usturoi pisat, zahăr brun pentru a regla aciditatea roșiilor, usturoi granulat și un pahar mic (aprox. 150 ml) de apă. Am amestecat totul, apoi am așezat rulourile în sosul format.

Am acoperit tava cu folie de aluminiu și am copt rulourile, în prima fază, pentru aproximativ 75 de minute, la 180 de grade. Am luat folia și am lăsat tava în cuptor pentru alte 15 minute, cât să se rumenească frumos baconul.


Sosul de roșii este delicios, iar carnea este aromată: se simt bine și aroma de brânză, și dulceața de merișoare. După coacere, am presărat deasupra pătrunjel verde și am servit alături de o mămăligă cremoasă cu parmezan, dar se potrivesc și cu piure, orez, cartofi copți, paste sau salată.

Ar fi păcat să nu încercați și voi o așa minunăție de gusturi! Aici găsiți și o variantă de rulouri cu piept de pui, iar aici găsiți multe alte rețete cu carne de porc.

Poftă bună!

Lasă un răspuns