PIZZA PENTRU MIC DEJUN, CU BLAT DE MĂMĂLIGĂ

Pizza la mic dejun? Înainte de a mă judeca, vă spun că nu conține gluten și are 1/3 din caloriile unei pizza obișnuite. Merg mai departe cu veștile bune și vă spun că este un nou exemplu de #nofoodwaste, despre cum puteți refolosi mămăliga rămasă de la cină.

Dar această “pizza” este atât de bună, încât dacă nu aveți mămăligă rămasă, merită să faceți o mămăligă mică special pentru a pregăti această rețetă!

Și, bineînțeles, se face repede, în aproximativ 20 de minute, la cuptor, fără ulei, fără supraveghere!

Singurul condiment folosit a fost mixul Oo, ouțe, oușoare de la SpiceHub, pe care îl puteți comanda cu 10% reducere, folosind codul SH10.

INGREDIENTE (2 porții)

  • 200 g mămăligă rece;

  • 50 g prosciutto cotto;

  • 30 g mozzarella rasă;

  • 1/4 de ardei kapia;

  • 1 linguriță mix Oo, ouțe, oușoare;

  • 3-4 ouă.

Am tapetat tigaia de fontă cu hârtie de copt, am feliat mămăliga, apoi am presat-o, cu degetele, pe fundul tigăii, pentru a forma blatul.
Am încins cuptorul la 200 de grade.

Peste blatul de mămăligă am presărat cam jumătate din cantitatea de mozzarella, prosciutto rupt în bucăți, feliuțe de ardei, ouăle, mixul de condimente și din nou mozzarella.

Am dat tigaia la cuptorul încins pentru 15-20 de minute, în funcție de cât de gătite vă plac ouăle! Ale mele au stat cam 20 de minute, întrucât am vrut un gălbenuș legat, dar cremos.

După coacere, am presărat câteva frunze de pătrunjel verde și am lăsat-o să se răcorească vreo 5 minute, apoi am feliat-o și am servit-o cu sos iute.
Alte idei pentru #nofoodwaste găsiți aici.

Poftă bună!

Un comentariu

Lasă un răspuns