DESERT FĂRĂ COACERE CU CREMĂ DE VANILIE ȘI CĂPȘUNE

V-am mai spus că sunt adepta deserturilor fără coacere, în special în sezonul cald, când fructele proaspete sunt mereu la îndemână și nu are sens să aprindem cuptoarele. Pentru că abia a început sezonul delicioaselor căpșune, vă prezint o nouă rețetă de desert rapid, un fel de triffle adaptat. Alte deserturi cu căpșune veți găsi aici.

Servings

4-5 porții

Prep time

15 min

Cooking time

120 min

INGREDIENTE

  • 100 g pișcoturi;

  • 3 gălbenușuri;

  • 500 ml lapte;

  • 4 linguri de zahăr;

  • 3 linguri de amidon;

  • 1 lingură de unt;

  • 200 ml smântână pentru frișcă;

  • 300 g căpșune;

  • 1 lingură de nutella;

  • 50 g fulgi de migdale;

  • 1 lingură extract de vanilie.

  • 50 ml lapte pentru însiropat pișcoturile;

  • 1/2 de plic de tort gelee (opțional).

INDICAȚII

  • Întâi, ne ocupăm de crema de vanilie, întrucât trebuie să o lăsăm să se răcească puțin, înainte de a o folosi. Am pus laptele la fiert cu ouăle, zahărul și făina, apoi, când mi s-a părut aproape gata, am adăugat și vanilia. Aveți grijă, este necesar să amestecați continuu pentru a nu se lipi. Crema este gata când se îngroașă. Am stins focul, am adăugat untul și am lăsat să se răcorească.

    Fie acoperiți crema de vanilie cu o folie, să nu prindă crustă, fie amestecați din când în când în ea, până la răcirea completă.

    Înainte de a trece la altceva, vă recomand să rumeniți ușor fulgii de migdale într-o tigaie antiaderentă (3-4 minute sunt arhisuficiente) și să îi lăsați să se odihnească până la folosire, le veți accentua aroma.
  • Am folosit o tavă tip tavă de chec, în care îmi incap câte 6 pișcoturi pe fiecare strat. În funcție de vasul folosit, e posibil să fie necesar să adaptați cantitatea de pișcoturi. Am însiropat primul strat în lapte rece și l-am așezat pe fundul tăvii. Apoi, am tăiat căpșune felii și le-am pus de jur-împrejurul tăvii, ca în poza de mai jos.
  • Peste primul strat de pișcoturi am pus crema de vanilie răcită.
  • Am așezat în tavă următorul strat de pișcoturi însiropate.
  • Într-un vas înalt am bătut smântâna rece pentru frișcă împreună cu lingura de nutella, până am obținut o cremă. Crema este relativ moale, însă se va întări în frigider. Am pus crema peste stratul de pișcoturi.
  • Deasupra cremei de frișcă cu ciocolată am așezat fulgii de migdale rumeniți.
  • Am folosit căpșune la ornat, iar căpșunele sunt fructe care oxidează rapid, așa că am pregătit jumătate de plic de tort gelee, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Am așezat feliile de căpșune, apoi le-am pensulat cu jeleul obținut pentru a-și păstra culoarea frumoasă.
  • Desertul trebuie să stea la frigider minimum 2 ore înainte de servire, însă, dacă aveți răbdare să îl lăsați peste noapte, va fi și mai bun.

    Poftă bună!


Lasă un răspuns