RULADĂ APERITIV CU MĂSLINE ȘI CREMĂ DE BRÂNZĂ

Fie că sunteți în căutarea unor idei de aperitive gustoase și aspectuoase, fie că v-ați plictisit de sandwich-ul de la pachet ori vă doriți un mic dejun fandosit pentru diminețile de weekend, am o rețetă perfectă pentru voi: această ruladă se face foarte simplu, din ingrediente la îndemână, se poate personaliza ușor, în funcție de preferințele voastre, iar jonglând cu umplutura puteți obține un gust nou, de fiecare dată.

Se potrivește meselor de sărbătoare, dar merge foarte bine la pachetul celor mici sau mari, servită la mic dejun sau brunch.

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 ouă;

  • 20 g amidon;

  • 75 g făină;

  • 50 g smântână grasă (35%);

  • 50 g maioneză;

  • 75 g unt topit;

  • 30 g rondele de măsline;

  • Piper, după gust.

  • Pentru umplutură:
  • 450 g cremă de brânză;

  • 1 ardei kapia, tăiat cubulețe;

  • 200 g piept de pui afumat, tăiat cubulețe;

  • sare și piper, la nevoie.

Am mixat ouăle spumă, apoi am adăugat smântâna, maioneza și untul. În funcție de ce aveți în casă, puteți folosi și fie 100 g de smântână sau 100 g de maioneză. Am făcut blatul în toate aceste modalități și iese bine în oricare variantă, deși aș zice că preferata mea este cea cu amestec de smântână și maioneză. Am adăugat apoi făina și amidonul și am mixat scurt, cât să le încorporez. Nu am adăugat sare sau piper, măslinele mele sunt deja sărățele și am considerat că este suficient.

Am tapetat tava cuptorului cu hârtie de copt, am răsturnat compoziția și am nivelat-o cu o spatulă, apoi am presărat măslinele.

Am copt foaia de ruladă pentru 10 minute la 180 de grade.

Am pregătit, pe blat un prosop curat de bucătărie, peste care am așezat o foaie de hârtie, la dimensiunea tăvii. Imediat ce am scos tava, am răsturnat cu grijă blatul pe hârtia curată, am desfăcut ușor hârtia pe care s-a copt, iar cu ajutorul prosopului am rulat blatul, cât de strans am putut.
Am lăsat blatul de ruladă la răcit, rulat în prosop, cam 2 ore.

Am pregătit compoziția: am tocat pieptul și ardeiul, le-am amestecat cu crema de brânză (eu am folosit niște variante light, dar puteți folosi orice cremă vă place, chiar și cu verdețuri, măsline ori alte adaosuri). Opțional, dacă simțiți nevoia, adăugați sare și piper. În loc de ardei și piept de pui puteți folosi ceapă verde, somon afumat, șuncă de pui, pătrunjel, etc.

După răcirea blatului, am întins o bucată generoasă de folie alimentară, am așezat blatul pe ea, am pus umplutura și am nivelat-o bine, apoi am rulat strâns, am sigilat capetele și am dat rulada la frigider pentru aproximativ 6 ore, înainte de a o felia.

Rulada arată foarte bine, este delicioasă și super simplu de preparat. Voi când o încercați?

Lasă un răspuns