RULOURI DIN PIEPT DE PUI, ÎNVELITE ÎN BACON, UMPLUTE CU PESTO ȘI BRÂNZĂ

Rețeta de astăzi este de inspirație italiană, pornind de la celebrele “involtini di pollo”, un fel de învârtite cu pui, ca să le spunem pe românește: rulouri din piept de pui, învelite în bacon crocant, umplute cu pesto și mozzarella, cașcaval sau orice altă brânză care se topește frumos, în sos aromat de roșii.

Este o mâncare low carb, extrem de gustoasă și ușor de preparat. Pentru umplere, am folosit pesto rosso, mozzarella și un cașcaval maturat austriac. Puteți folosi și pesto verde sau o cremă de brânză cu spanac ori le puteți umple cu șuncă și cașcaval. Cum vă spun mereu, adaptați rețeta la ceea ce aveți la îndemână și la gustul care vi se potrivește!

Vă las lista de ingrediente și modul de preparare, iar voi alegeți fix ce vă place, rețeta nu este pretențioasă și poate fi reinventată în multe feluri!

INGREDIENTE (7 Rulouri)

  • 400 g piept de pui, dezosat și feliat;

  • 150 g bacon feliat;

  • 125 g mozzarella light;

  • 50 g cașcaval feliat;

  • 150 ml passata;

  • 2 linguri ajvar;

  • 7 lingurițe pesto;

  • 1 lingură mix Herbs de Provence;

  • 1 lingură mix Mary Jane;

  • 1 lingură usturoi pudră;

  • 1 linguriță de zahăr brun;

  • Patrunjel verde (opțional);

  • Sare și piper.

Într-o formă ceramică de 24×24 cm, am pus roșiile pasate, ajvarul, apoi mixurile de condimente, usturoiul, zahărul, un praf de sare și puțin piper. Am amestecat și am dat tava deoparte. Pentru condimente, nu uitați să folosiți codul de reducere SH10 pe SpiceHub, iar în această perioadă veți avea un discount total de 30% din valoarea comenzii. (10% codul și 20% oferta existentă pe site).

Am pus pieptul de pui într-o pungă rezistentă, l-am condimentat cu sare și piper, apoi l-am bătut cu ciocanul pentru șnițele. Mi-am pus celelalte ingrediente la îndemână și m-am apucat de montat rulourile.


Am îmbrăcat un tocător cu folie de aluminiu pentru a împiedica răspândirea eventualelor bacterii de pe carnea de pui prin bucătărie. În funcție de dimensiunea fileului de pui, am pus câte 1-2 felii de bacon, carnea unsă cu pesto și brânza. Am rulat și le-am prins cu scobitori, pentru a nu se desface în timpul gătirii.
Am umplut 3 rulouri cu cașcaval și 4 cu mozzarella, dar nu e musai să procedați ca mine, adaptați-vă la ingredientele pe care le aveți.


Am așezat rulourile în tavă, peste sosul de roșii, am acoperit tava cu folie de aluminiu și le-am dat la cuptorul preîncălzit, la 200 de grade, pentru aproximativ 30 de minute. Nu este nevoie să adăugați apă în tavă, carnea va lăsa suc, brânza se va contopi în sos (parțial), astfel că, la final, veți obține suficient sos și cu o consistență perfectă.

După scurgerea primei etape de coacere, am înlăturat folia și am lăsat rulourile alte 15-20 de minute, până ce baconul de deasupra s-a rumenit după gustul meu.

După coacere, am scos tava din cuptor și am presărat peste rulouri pătrunjel proaspăt tocat.


Aceste rulouri se pot servi lângă o salată de sezon sau cu pâine proaspătă, piure, orez, paste sau chiar mămăligă.
Sper să fie și pe gustul vostru și să vă bucurați de această rețetă cu iz mediteranean.

Poftă bună!

Lasă un răspuns