PIEPT DE PUI UMPLUT CU CAȘCAVAL ȘI CABANOS, ÎN SOS DE LEGUME COAPTE

Mâncarea aceasta, low carb de altfel, este delicioasă și sățioasă, exact ce îți poți dori când ești înfometat, dar vrei să nu dai iama în carbohidrați. Are gust de vară, conține multe legume, iar carnea este fragedă și suculentă.

Cu puțină organizare, se face chiar repede și, foarte important, nu are nevoie de supraveghere. Puteți coace legumele în avans, iar sosul de legume coapte poate fi folosit și la alte preparate, inclusiv la supe cremă.

INGREDIENTE (2-4 porții)

  • Sosul de legume:
  • 500 g roșii;

  • 2 ardei kapia;

  • 2 cepe;

  • 4-5 căței de usturoi;

  • 1 morcov;

  • 1 felie de țelină;

  • 1-2 linguri ulei de măsline;

  • 1 lingură de zahăr brun; (opțional)

  • 1 crenguță de cimbru;

  • 1 lingură Mary Jane (10% reducere, folosind codul SH10);

  • Sare și piper.

  • În plus:
  • 1 piept de pui;

  • 1 cârnat cabanos;

  • 6 felii de cașcaval/100 g cașcaval ras;

  • Pătrunjel verde pentru servit.

Pentru sosul de legume, am spălat și curățat toate legumele, le-am tăiat în bucăți grosolane, le-am pus în tavă, le-am condimentat, apoi le-am stropit cu ulei de măsline și o lingură de zahăr brun. Puteți renunța la zahăr, nu e musai, dar potențează gustul legumelor prin procesul de caramelizare.

Am acoperit tava cu folie de aluminiu și le-am pus în cuptorul preîncălzit, la 200 de grade, pentru o oră. După o oră, am luat folia și am lăsat legumele încă vreo 10-15 minute, cât să se caramelizeze ușor la suprafață. Le-am scos din cuptor, le-am lăsat să se răcorească, apoi le-am pasat la blender, împreună cu zeama din tavă.

Sosul obținut l-am pus înapoi în tavă, apoi m-am ocupat de carne: am tăiat pieptul în două jumătăți, apoi l-am desfăcut pe lung, fără a tăia până la capăt. În interior am pus câte 2 felii de cașcaval (gouda am folosit eu) și felii de cabanos. Am închis “buzunarul” creat cu scobitori, după care am așezat carnea peste sos. Peste carne am pus iarăsi câte o felie de gouda, 1-2 linguri din sosul din tavă și câteva rondele rămase din cabanosul tăiat și am acoperit tava cu folie de aluminiu.

Am dat la cuptor, la 180 de grade, cu folia pusă, pentru 45 de minute, apoi am luat folia și am lăsat încă vreo 15 minute, să se rumenească ușor.

Am presărat deasupra pătrunjel verde și am servit alături de mămăligă. Dacă țineți o dietă low carb, să știți că se poate servi și cu salată sau murături.

În același stil, vă recomand să testați și rulourile de pui cu pesto și brânză sau rulourile din cotlet cu brie și dulceață de merișoare.

Lasă un răspuns