Doar 4 ingrediente, dar este un desert decadent, plin de ciocolată, alune și biscuiți. Vă atrag atenția că poate crea dependență. Eu v-aș recomanda să îl savurați în felii foarte subțiri, dar știu că o singură felie subțire abia va deschide apetitul! 🙂
Prepararea dureaza cel mult 10 minute, dar are nevoie de încă 3-4 ore la rece pentru a se închega perfect.
Să începem!
INGREDIENTE
250 g biscuiți digestivi;
280 g Nutella;
200 g ciocolată cu lapte;
50 g alune de pădure;
Un praf de sare (opțional).
Într-un bol am pus ciocolata mărunțită și Nutella. Am așezat bolul deasupra unei oale în care clocotea apa și am topit ciocolata. (Bain-marie).
Între timp, am mărunțit biscuiții într-o pungă (eu am adunat diverse pachete începute de prin casă, nu doar digestivi) și am tocat grosier alunele de pădure coapte.
Când ciocolata s-a topit, am luat bolul, am adăugat biscuiții și un praf de sare. Sarea este opțională, dar potențează bine gustul de ciocolată.
Am tapetat cu hârtie o formă de chec, am răsturnat compoziția în ea, am nivelat-o bine și a presărat deasupra alunele.
Gata! Am acoperit cu folie alimentară și am dat la rece.
Varianta clasică a salamului de biscuiți o găsiți aici.
Poftă bună!