SALAM DE BISCUIȚI CU NUTELLA

Doar 4 ingrediente, dar este un desert decadent, plin de ciocolată, alune și biscuiți. Vă atrag atenția că poate crea dependență. Eu v-aș recomanda să îl savurați în felii foarte subțiri, dar știu că o singură felie subțire abia va deschide apetitul! 🙂

Prepararea dureaza cel mult 10 minute, dar are nevoie de încă 3-4 ore la rece pentru a se închega perfect.

Să începem!

INGREDIENTE

  • 250 g biscuiți digestivi;

  • 280 g Nutella;

  • 200 g ciocolată cu lapte;

  • 50 g alune de pădure;

  • Un praf de sare (opțional).

Într-un bol am pus ciocolata mărunțită și Nutella. Am așezat bolul deasupra unei oale în care clocotea apa și am topit ciocolata. (Bain-marie).
Între timp, am mărunțit biscuiții într-o pungă (eu am adunat diverse pachete începute de prin casă, nu doar digestivi) și am tocat grosier alunele de pădure coapte.

Când ciocolata s-a topit, am luat bolul, am adăugat biscuiții și un praf de sare. Sarea este opțională, dar potențează bine gustul de ciocolată.

Am tapetat cu hârtie o formă de chec, am răsturnat compoziția în ea, am nivelat-o bine și a presărat deasupra alunele.

Gata! Am acoperit cu folie alimentară și am dat la rece.

Varianta clasică a salamului de biscuiți o găsiți aici.

Poftă bună!

Lasă un răspuns