Îmi plac mâncărurile de vară: ușoare, aromate, rapide, cu legume pline de gust! Din această categorie face parte, fără doar și poate, și rețeta de astăzi. Prepararea durează aproximativ o oră, dar cea mai mare parte a timpului o reprezintă coacerea, deci efort minim pentru noi.

Aici găsiți și alte rețete cu vinete, numa’ bune de pregătit în această perioadă.
INGREDIENTE
2 vinete potrivite;
2 linguri ulei de măsline;
4-5 căței de usturoi;
4 linguri de ajvar/sos de roșii;
100 g brânză feta;
40 g parmezan ras;
Sare și piper, după gust;
Smântână sau iaurt pentru servire.
V-am promis o rețetă simplă, așa că nu stăm mult la povești: am spălat vinetele și le-am lăsat cu coajă, apoi le-am tăiat în două și le-am crestat, le-am presărat cu sare, piper și ulei de măsline și le-am așezat pe o tavă cu coaja în sus. Le-am dat la cuptor, la 200 de grade, pentru 40 de minute.
Vinetele se rumenesc frumos în acest timp. Am scos tava, am întors vinetele și le-am uns bine cu usturoi mărunțit, câte o lingură de ajvar (puteți folosi și sos de roșii), apoi am pus deasupra feta mărunțită și parmezan ras. Am introdus din nou vinetele la cuptor, pentru încă vreo 15 minute, până se rumenește brânza.
Am servit vinetele cu smântână și lipii de casă. Atât de bune, încât vă veți linge degetele! Trebuie să le încercați în această vară!
Poftă bună!