WAFFLES CU DOVLECEI

După multe rețete de waffles dulci, zic să vă scriu repejor și o rețetă de waffles “sărate”, cu dovlecei, cașcaval și verdețuri pentru care nu aprindeți nici plita, nici cuptorul.


Aceste vafe sunt gustoase, sănătoase, prietenoase în calorii (sub 100 kcal/ bucată) și foarte versatile: merg mâncate la micul dejun cu cremă de brânză, hummus sau ouă, la prânz sau cină cu salată, se pot lua la pachet și este o bună variantă de a le oferi un meniu diversificat micilor mofturoși certați cu legumele.

În aluat am pus, ca de obicei, făină Pambac tip 000, iar pentru restul ingredientelor am improvizat (controlat!). Bineînțeles, puteți adapta rețeta preferințelor voastre, adăugând cubulețe de șuncă sau feta, înlocuind laptele cu kefir, sana sau lapte vegetal, renunțând sau suplimentând verdețurile, etc.

INGREDIENTE (10 bucăți)

  • 1 dovlecel mediu;

  • 150 g făină Pambac tip 000;

  • 150 ml lapte;

  • 2 ouă;

  • 2 linguri de cașcaval ras;

  • 1/4 de linguriță de bicarbonat;

  • 1 lingură de ulei;

  • Mărar și pătrunjel, după gust;

  • Sare și piper, după gust.

Am curățat dovlecelul și l-am ras. Am pus peste el restul ingredientelor: cașcavalul ras, ouăle, uleiul, făina, bicarbonatul, sarea și piperul, omogenizând aluatul după fiecare. La final am adăugat în compozție și câte 1/4 de legătură de mărar și pătrunjel, tocate fin. Am lăsat aluatul la odihnit vreo 10 minute, timp în care am pus la încins aparatul pentru waffles.

Am pus câte o lingură de compoziție în fiecare “formă” pentru waffles și le-am copt conform timer-ului aparatului, până s-au copt și s-au rumenit. Imediat după coacere sunt crocante la exterior și pufoase la interior. Sunt bune calde sau reci și rezistă lejer 3-4 zile, depozitate la frigider sau 1-2 zile la temperatura camerei.
Eu le-am testat cu cremă de brânză făcută în casă și s-au potrivit perfect!

Poftă bună!

Lasă un răspuns