WAFFLES DIN ALUAT DOSPIT

Pe site găsiți multe rețete de waffles, așa că aveți de unde alege! Și, dacă aveți un waffles maker, chiar e păcat să nu le încercați pe toate! Sunt grozave la mic dejun, lângă fructe, sirop, miere, nuci, ciocolată, unt de arahide, dulceață sau orice alte combinații vă fac cu ochiul! Mie îmi plac și în varianta “sărată”, adică waffles neutre, fără îndulcitori sau arome, cu topping din cremă de brânză, ouă, legume, iaurt, somon afumat, iar lista poate continua mult și bine. Ce-i drept, merg și pe post de gustare sau desert, iar în varianta sărată pot fi un prânz sau o cină încropite rapid!


Rețeta de astăzi este din aluat dospit, așa că va dura cam o oră de la pregătirea ingredientelor și până vă puneți la masă. Am folosit tot făina Pambac tip 000, așa cum știți deja că recomand!

INGREDIENTE

  • 100 g făină Pambac tip 000;

  • 100 ml lapte;

  • 75 g unt la temperatura camerei;

  • 3 ouă;

  • un praf de sare;

  • 1 linguriță de drojdie; (3 g)

  • 1 lingură de zahăr; (opțional)

Dacă le veți folosi cu topping sărat, puteți omite zahărul. Noi le-am mâncat cu fructe proaspete, așa că le-am îndulcit vag cu o lingură rasă de zahăr.
Am pus într-un bol untul moale, zahărul, ouăle și praful de sare. Le-am mixat bine, până când aluatul a devenit cremos. Am adăugat făina și am mixat din nou, cât să se încorporeze bine.

Am încălzit ușor laptele, am adăugat drojdia peste el, apoi am turnat amestecul în aluatul pregătit și am mixat scurt, pentru ultima dată.

Am acoperit bolul și l-am lăsat în pace, la temperatura camerei, aproximativ 45 de minute.


Am încins aparatul pentru vafe și, când m-am asigurat că e foarte fierbinte, am început să le coc, conform timer-ului, la treapta 4 din 5. Aluatul este destul de lichid, un pic diferit de aluatul obișnuit de waffles, dar nu vă faceți griji, așa trebuie să fie! Din compoziția aceasta mi-au ieșit 6 bucăți. Sunt mai subțiri decât alte tipuri de waffles, însă ies crocante la exterior, iar gustul e divin: se simte vag drojdia, se simte ușor zahărul, se simte bine untul, se potrivesc cu orice fel de topping! Copiii au ușchit câte o bucățică imediat ce le-am copt, simple, fără niciun topping ori adaos și li s-au părut grozave.

Sper să vă fie de folos rețeta! Aici găsiți și o variantă de clătite din aluat cu drojdie.
Poftă bună!

Lasă un răspuns