BATOANE DE SUSAN CU MIERE (PASTELI)

Vreți o gustare sănătoasă, rapid de preparat și din doar 2 ingrediente? Ați nimerit unde trebuia! Batoanele de susan le știm toți, încă din copilărie, dar să le faci acasă chiar este floare la ureche! Originea acestor batoane se găsește în Grecia, unde sunt întâlnite sub denumirea de pasteli.

Și vă garantez că sunt mai bune și mai sănătoase decât orice variantă cumpărată. Nu aveți nevoie de tehnici speciale, este o rețetă accesibilă tuturor, ieftină și foarte apreciată! Le puteți savura la gustare, la mic dejun sau pot fi o idee excelentă pentru pachețelul celor mici sau mari.

INGREDIENTE (12 batoane)

  • 200 g semințe de susan;

  • 100 g miere;

  • Opțional, migdale, arahide, nuci sau alune de pădure.

Am prăjit susanul într-o tigaie, fără ulei, doar cât să se rumenească ușor semințele. Aveți grijă, ele se prăjesc rapid și nu vreți să le ardeți! Puteți lăsa susanul și neprăjit, dar aroma batoanelor este mai intensă în varianta rumenită.

Am dat deoparte susanul și, într-o crăticioară, am pus mierea la clocotit. Dacă aveți un termometru de bucătărie, mierea trebuie să ajungă la 126 de grade ca să fiți siguri că va fi suficient de puternică pentru a ține batoanele legate. Dacă nu aveți termometru, fierbeți mierea până face o spumă densă, dar acest lucru se întâmplă foarte rapid, în maximum 4-5 minute, la foc moderat.

Acum trebuie să vă mișcați foartr rapid: am răsturnat susanul în miere, eu am adăugat și o mână de alune de pădure tocate grosier, însă este opțional, amestecați totul bine, astfel ca mierea să îmbrace toate semințele și răsturnați amestecul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și întindeți-l cât vreți voi de subțire. Eu am folosit o tavă de 20×20 cm pentru a obține grosimea din poze.

Am lăsat tava să se răcească aproximativ 20 de minute.

Am scos amestecul din tavă pe un tocător, ajutându-mă de hârtia de copt, am porționat batoanele și le-am lăsat să se răcească de tot. După răcire, le puteți depozita în cutie cu capac, cu hârtie de copt între ele (sau ambalate în folie alimentară) până la 2 săptămâni la temperatura camerei sau, chiar mai mult, la frigider.

Poftă bună!

Lasă un răspuns