CLĂTITE DIN OVĂZ

Copiii voștri mănâncă terci de ovăz? Ai mei sunt clar împotrivă, doar pe cel mic îl mai conving, ocazional, să guste din terciul de ovăz la rece. În schimb, cer întruna clătite! Și le-a pregătit mami un mic dejun, de s-au lins pe degete: terci de ovăz sub formă de clătite! 😂

Ovăzul este oricum savuros, însă copt sub formă de clătite, este și mai delicios! Ovăzul este un aliment miraculos și ar trebui introdus în alimentație dacă nu ați făcut-o deja, iar variantele în care îl puteți folosi sunt nenumărate.

INGREDIENTE (6 clătite)

  • 90 g fulgi de ovăz;

  • 180 ml lapte;

  • 3 ouă;

  • 1 linguriță sirop de agave;

  • Un praf de sare;

  • 1/2 de linguriță de vanilie;

  • 1 lingură de unt topit.

Am pus toate ingredientele în blender. Dacă vreți să oferiți copiilor mici, omiteți sarea și siropul, nu sunt obligatorii. Am mixat compoziția până s-a omogenizat, apoi am copt clătitele în tigaia antiaderentă. Dacă tigaia voastră nu este antiaderentă, ungeți-o cu puțin ulei sau unt.

Lăsați clătita să se coacă până observați marginile gătite, desprindeți ușor cu o spatulă, o întoarceți, apoi o lăsați 15-20 de secunde și pe partea cealaltă. Vă spun sincer, dacă nu spuneți voi, nu va știi nimeni că nu conțin făină! În cazul în care compoziția vi se pare prea densă sau devine, pe parcurs, prea densă, o puteți subția cu 1-2 linguri de apă.

Serviți clătitele ca de obicei: cu fructe, miere și nuci, gem, cremă de ciocolată, cremă de brânză îndulcită, etc. O clătită are până într-o 100 kcal, este bogată în fibre și minerale, astfel că se pot consuma și în diete, fără mustrări!
Alte idei pentru mic dejun găsiți aici.

Poftă bună!

Lasă un răspuns