BISCUIȚI DIN SEMINȚE, MIGDALE ȘI ALUNE

Biscuiții aceștia crează dependență, e bine să știți din capul locului. Se fac rapid, sunt sănătoși și crocanți. Mie îmi plac și la mic dejun, lângă iaurt, și la gustare, lângă cafea. De fapt, îmi plac oricum și mă străduiesc să fiu cumpătată!

INGREDIENTE

  • 1 albuș de ou;

  • 50 g fulgi de migdale;

  • 35 g alune de pădure tocate;

  • 25 g semințe de susan;

  • 35 g semințe de floarea soarelui;

  • 1-2 linguri de miere;

  • Un praf de sare;

  • Extract de vanilie, după gust.

Am bătut ușor albușul cu sarea, până s-a spumat puțin, apoi am adăugat toate celelalte ingrediente și le-am amestecat cu o furculiță. Nucile și semințele trebuie folosite crude, iar mierea o puneți după gust. Eu am pus o lingură și sunt moderat de dulci. Dacă vreți să fie foarte dulci, puneți vreo 2. Din această compoziție vor rezulta cam 12-15 biscuiți, în funcție de dimensiunea pe care o nimeriți. Dacă sunteți mulți pofticioși în casă, faceți porție dublă!

Am încins cuptorul la 150 de grade și am tapetat tava cuptorului cu hârtie de copt. Am pus mici grămăjoare de compoziție în tavă, aplatizându-le ușor cu dosul lingurii și aranjând marginile într-o formă (cât de cât) circulară.

Am copt biscuiții cam 20 de minute, în cuptorul preîncălzit, până se rumenesc bine. Cu cât sunt mai rumeniți, cu atât vor fi mai crocanți, dar atenție, se pot arde foarte ușor!

După coacere, i-am lăsat încă vreo 5 minute în tavă (ei sunt destul de moi cât sunt fierbinți, dar se întăresc când se răcesc!), apoi i-am mutat pe un grătar de prăjituri până la răcirea completă.

După răcire, se pot depozita într-un borcan cu capac, să își păstreze textura crocantă!

Poftă bună!

Lasă un răspuns