Astăzi vă prezint ceii mai buni biscuiți făcuți de mine! Sunt crocanți, hrănitori și aromați! Am folosit ingrediente sănătoase, eventual puteți omite zahărul din compoziție sau să îl reduceți.
În varianta pe care urmează să o împărtășesc cu voi, un biscuite are 100 kcal. Este decent, având în vedere că nu sunt calorii goale. V-aș recomanda să îi consumați dimineața, lângă un smoothie sau iaurt, pentru un start perfect al zilei.
INGREDIENTE
30 g făină de grâu integrală;
75 g semințe crude de floarea soarelui;
75 g fulgi fini de ovăz;
50 g unt la temperatura camerei;
50 g zahăr brut;
1 ou;
1/2 de linguriță praf de copt;
1 linguriță extract de vanilie/1 plic de zahăr vanilat;
Un praf de sare.
Am prăjit (fără ulei!) semințele de floarea soarelui, într-o tigaie antiaderentă, pentru 3-4 minute. Aveți grijă să nu le ardeți, ele se gătesc imediat. Le puteți lăsa și crude, dar aroma este mai intensă dacă nu săriți acest pas. Opțional, le puteți mărunți puțin. Eu am avut o variantă de semințe micuțe, așa că le-am lăsat întregi. Plus că, întregi arată și mai bine în biscuiți.
Am mixat oul cu untul, vanilia, zahărul și sarea, apoi am adăugat în compoziție făina amestecată cu praful de copt, semințele prăjite și fulgii de ovăz. Am omogenizat totul cu o spatulă.
Am încălzit cuptorul la 180 de grade, am tapetat o tavă cu hârtie de copt și am început să formez biscuiții. Am luat compoziție cu o linguriță și am aplatizat-o în tavă cu dosul linguriței. Puteți forma biscuiții și cu mâna, dar aluatul este foarte lipicios și mai greu de manevrat.
Am copt biscuiții pentru 22 de minute. Dupâ coacere, i-am transferat cu grijă pe un grătar de bucătărie, până la răcirea completă. Cât sunt calzi, biscuiții sunt moi și fragili. Pe măsură ce se răcesc, ei devin crocanți.
Nici nu vă pot descrie ce frumos miroase în bucătărie: vanilie, semințe prăjite, ovăz copt…! O combinație perfectă de arome și o textură crunchy… perfecți!
Musai să îi încercați și voi!
[…] 5. Înainte de servire se lasă câteva minute la temperatura camerei. Noi am servit cu sos caramel și cei mai buni biscuiți din lume. […]
[…] vreți) și dați la rece pentru aproximativ 6 ore, apoi savurați cu poftă. Eu am servit cu biscuiți, lapte condensat și extra chipsuri de […]