ÎNGHEȚATĂ DE CACAO

Sigur aveți nevoie de o idee de desert pentru weekend. Ce spuneți de o nouă rețetă de înghețată? De ciocolată, cu bucăți de ciocolată, din 4 ingrediente, fără ouă, fără fierbere, fără amestecare, fără mașină de înghețată?

Nu văd absolut niciun motiv pentru care să mai cumpărăm vreodată înghețată. Rețetele publicate bat, fără probleme, chiar și cea mai fițoasă înghețată din comerț, știu exact ce ingrediente pun și cum o prepar, întotdeauna este fix pe gustul nostru, putând ușor să o personalizez după pofte și preferințe. Dacă nu ați încercat până acum, vă rog să o faceți. Nu veți mai cumpăra niciodată înghețată.

INGREDIENTE

Așadar, noua mea rețetă de înghețată are 4 ingrediente de bază: smântână dulce, cacao, alcool și lapte condensat.


Facem o recapitulare de unde vă puteți procura ingrediente de calitate?

  1. Smântâna trebuie să fie musai de origine animală (Pilos, LaDorna, Olympus, etc). Sub nicio formă nu merge înlocuită cu variantele “vegetale” de tipul Hulala, Meggle și altele asemenea, sunt artificiale și nu au nicio treabă cu smântâna! Ca să se bată ușor, smântâna trebuie să fie foarte rece (minimum 8 ore la frigider sau 15 minute în congelator). Eu obișnuiesc să pun în congelator 5 minute înainte de a bate frișca bolul pe care urmează să îl folosesc și paletele de la mixer.
  2. Folosiți cacao de calitate, întotdeauna, indiferent la ce preparat o folosiți. De această dată am folosit cacao neagră olandeză de pe www.pastaidevanilie.ro. Este o pudră de cacao de calitate superioară, la un preț mic, vă recomand să încercați produsul, este mult peste ceea ce găsim în magazine la acest nivel de preț. Păstăi de vanilie este o firmă care livrează ingrediente de calitate premium, produce amestecuri de condimente și importă condimente proaspete, tot timpul anului, imediat după recoltare. Aruncați și voi un ochi pe site, găsiți orice fel de mirodenii, precum și tot felul de ingrediente necesare pentru gătit și prăjiturit, la prețuri foarte prietenoase.
    !!!! Împreună cu prietenii de la Păstăi de Vanilie am dat astăzi startul unui concurs foarte fain în care puteți câștiga premii garantate, dar și unul dintre marile premii: vouchere de cumpărături pe www.pastaidevanilie.ro, în valoare de 500 lei, 300 lei sau 150 lei. Detalii găsiți pe pagina mea de facebook.

  1. Alcoolul împiedică formarea acelor de gheață, așa că nu vă sfiiți să îl adăugați. 1 lingură de alcool la aproape 1 litru de compoziție nu se va simți decât ca o vagă aromă, însă își va face foarte bine datoria. Eu am folosit cremă de whiskey Bailey’s de această dată, dar puteți pune orice: lichior, whiskey, vodka, etc.
  2. Laptele condensat îl puteți cumpăra sau îl puteți pregăti în casă, după una dintre rețetele de pe blog. (aceasta sau aceasta).

Ne-am lămurit cu toate (sper!), iar prepararea efectivă durează 5 minute: bateți smântâna până face vârfuri, nu este necesară o frișcă tare și mare grijă să nu se taie! Adăugați pudra de cacao și mixați scurt, doar cât să se omogenizeze. Adăugați alcoolul și laptele condensat și încorporați-le în compoziție cu ajutorul unei spatule, prin mișcări largi, de sus în jos, astfel încât crema să rămână cât mai aerată. Adăugați și bucățelele de ciocolată (dacă vreți să folosiți) și încorporați-le ușor.

Răsturnați compoziția într-o tavă de chec sau caserolă încăpătoare, ornați (dacă vreți) și dați la rece pentru aproximativ 6 ore, apoi savurați cu poftă. Eu am servit cu biscuiți, lapte condensat și extra chipsuri de ciocolată.

Înghețata este incredibil de catifelată și de cremoasă, se face cu minim de efort și pe cuvânt că nu poate trece vara fără să o încercați!

Lasă un răspuns