ÎNGHEȚATĂ DE CIOCOLATĂ

Rețeta aceasta se adresează iubitorilor de ciocolată pentru că ea conține nu mai puțin de 3 tipuri de ciocolată. Este cremoasă, onctuoasă, densă și delicioasă, încât abia te poți opri din mâncat.

Este făcută în casă, din ingrediente naturale și de calitate, așa că are toate atributele pe care le-aș putea pretinde de la o înghețată.

Înghețata de casă mai are un mare avantaj: fiecare cupă poate fi diferită, în funcție de topping-ul ales: fulgi de ciocolată, alune, migdale, nuci, fructe, dulceață, sos de ciocolată, caramel și lista poate continua la nesfârșit.

De data aceasta am ales o metodă de preparare a compoziției simplificată, asemănătoare rețetei de creme anglaise. Este destul de comodă această variantă, însă va trebui să fiți atenți să nu fierbeți crema, să nu se coaguleze gălbenușurile.

INGREDIENTE BAZĂ

  • 200 ml smântână pentru frișcă;

  • 140 ml lapte;

  • 60 g ciocolată amăruie;

  • 40 g ciocolată cu lapte;

  • 130 g zahăr;

  • 45 g cacao;

  • 3 gălbenușuri.

  • INGREDIENTE TOPPING:
  • 2 linguri de fulgi de ciocolată cu lapte;

  • 2 linguri de fulgi de ciocolată albă;

  • DECOR: (opțional)
  • Alune mărunțite;

  • Fulgi de ciocolată.

Am mixat gălbenușurile cu zahărul până au crescut în volum, apoi am adăugat laptele, cacao și smântână, mixând după fiecare. Am adăugat ciocolata cubulețe și am pus bolul la bain-marie, peste o cratiță ce clocotea la foc mic. Am cronometrat, crema mea a avut nevoie de 11 minute pentru a se găti. Timpul poate varia, în funcție de bol, puterea focului, etc. Repet: crema nu trebuie să fiarbă, ci doar să se îngroașe puțin. (Când atinge 70-72 de grade). Un alt indicator al faptului că gălbenușurile sunt sigure pentru consum este faptul că din cremă ies aburi și dacă trasați cu degetul o dungă pe dosul lingurii aceasta rămâne, compoziția nu o acoperă. (Sper să mă fi făcută înțeleasă!)

Am turnat crema gătită în alt bol (pentru a se răci mai repede), am lăsat-o să ajungă la temperatura camerei, apoi am dat-o la rece pentru 3-4 ore.

După răcire, am mixat un minut crema și am pus-o în vasul mașinii de înghețată, după care am pornit programul pentru 30 de minute. După cele 30 de minute am adăugat în înghețată fulgii de ciocolată și am lăsat mașina să amestece pentru încă 5 minute.

Am transferat înghețata într-o casoletă de plastic la congelator pentru 4 ore și… gata!

Dacâ nu aveți o mașină de înghețată trebuie să puneți compoziția la congelator și să o amestecați din 30 în 30 de minute până îngheață. (3-4 ore). Astfel, veți evita formarea cristalelor de gheață. E mai migăloasă operațiunea, dar dacă sunteți consecvenți rezultatul este absolut fabulos!

Înghețata este desertul favorit al verii, așa că notați rețeta, testați și bucurați-vă împreună cu cei dragi!

Aici găsiți varianta de înghețată de vanilie.

Poftă bună!

Lasă un răspuns