SMOOTHIE “BUNĂ DIMINEAȚA”

Pornind de la veșnica problemă “prea multe banane cumpărate – prea coapte – nemâncate”, mi-a venit ideea de a le tăia felii și de a le congela (rezistă cu brio până la o lună în congelator!), cu intenția de a face înghețată falsă – nicecream, cum spun americanii – (rețete de nicecream cu altă ocazie, promit!). Însă între timp am cumpărat mașina de înghețată și cine să mânânce nice cream când rețetele de înghețată la mașină sunt dumnezeiești?

Și cum bine știți că nu las nimic să se strice, mi-a venit ideea unor smoothie-uri delicioase.

Dacă țineți dietă și nu mergeți la serviciu, poate fi o masă, dar, să fim serioși, smoothie nu e mâncare, ci mai degrabă o gustare sau o parte din micul dejun. Ca idee, mie îmi place un smoothie rece lângă o brioșă sau o felie de chec (dulce sau sărat) ca mic dejun. Dar, recunosc, după o zi-două de mâncat haotic folosesc smoothie pe post de mic dejun și iau abia prânzul ca prima masă adevărată.

Însă îmi imaginez că un smoothie rece poate fi perfect și ca gustare în zilele călduroase de vară.

INGREDIENTE (2 porții)

  • 300 ml lapte de migdale;

  • 1 banană congelată;

  • 100 g fructe de pădure la alegere, proaspete sau congelate;

  • 1 linguriță de semințe de chia;

  • 1 lingură de semințe de in;

  • 100 g iaurt grecesc;

  • 1 lingură de sirop de agave/moere (opțional).

Vă dați seama că nu e nicio inginerie în preparare, doar puneți fructele în blender și îl porniți. 😁

Banane pregătite de congelare

Eu am folosit banană și mure (de la mure este culoarea superbă), dar puteți folosi orice: căpșune, că tot a început sezonul, ori zmeură, afine, amestec din oricare dintre ele.

Dacă vă deranjează semințele, înainte de a-l pune în pahare, puteți da smoothie-ul prin sită.

Puteți înlocui laptele de migdale cu orice alt lapte vegetal, animal sau chiar apă. Puteți folosi semințe de orice fel sau chiar fulgi de ovăz, este genul de rețetă care rezistă bine la orice modificare.

Poftă bună!

Un comentariu

Lasă un răspuns