MUȘCHI DE PORC ÎN BACON

Vă prezint astăzi o friptură delicioasă, perfectă pentru mesele de sărbătoare! Carne aromată, coaptă lent în vas de fontă, suculentă, ce se poate servi cu orice garnitură vă este pe plac. Noi am ales cartofi la cuptor, piure de spanac și fries de mămăligă.

INGREDIENTE (4-6 porții)

  • – 550 g mușchi de porc;
    – 200 g bacon feliat.
  • MARINADĂ CARNE
  • 1 lingură muștar;

  • 1 lingură cremă de oțet balsamic;

  • 1 lingură de miere;

  • 1 lingură marinata măcelarului;

  • 1 lingură sos barbeque,

  • Sare și piper, după gust.

  • EXTRA:
  • 1-2 linguri sos barbeque;

Am amestecat bine ingredientele pentru marinadă, am masat carnea cu ele și am lăsat-o așa cam 15 minute, timp în care mi-am pregătit feliile de bacon.
Am așezat mușchiul peste bacon și am împletit feliile în jurul lui, astfel încât să fie bine acoperit.

Am învelit ruloul astfel format în folie alimentară și l-am dat la rece pentru aproximativ 36 de ore.

Înainte de a-l coace, l-am scos din frigider și l-am lăsat cam două ore pe blat, să se încălzească.

Am pregătit o cratiță de fontă, am pus hârtie de copt în ea și am așezat mușchiulețul învelit în bacon. Am curățat, la cererea micilor chefi, și vreo doi cartofi pe care i-am masat cu sare și cu mix de condimente pentru cartofi la cuptor și i-am strecurat pe lângă carne. Am pus capacul și am dat cratița la cuptor, la 175 de grade, pentru o oră.

După o oră, am luat capacul, am uns carnea cu sos barbeque și am dat din nou la cuptor (fara capac) pentru alte 30-35 de minute, până ce prinde o culoare rumenă, apetisantă și îmbietoare.

Între timp, am făcut și celelalte garnituri despre care vă povesteam: piure cremos de spanac și fries din mămăligă rece. (Click pe link pentru rețetă!)

După coacere, am lăsat carnea să se odihnească vreo 10 minute, apoi am feliat-o și am servit-o cu multă poftă!

Lasă un răspuns