SALATĂ DE ARDEI COPȚI

Salata de ardei copți se potrivește de minune lângă multe mâncăruri: fripturi, tocănițe, mâncare de fasole, iar lista poate continua la nesfârșit, după placul fiecăruia. Are aromă de vară, dar o puteți savura și iarna dacă păstrați ardeii copți în punguțe frumos ordonate în congelator. 

INGREDIENTE:

– 5 ardei kapia mari;
– 1 lingură de oțet;
– 1 lingură de ulei;
– 1 cățel de usturoi;
– câteva frunze de coriandru proaspăt;
– sare, după gust.

Am copt ardeii în cuptor. Știu, părerile sunt împărțite în privința acestei metode de coacere. Mi-ar plăcea să îi coc în aer liber, la jar, însă locuiesc la bloc, iar puterile ne sunt limitate. Când ne vom muta la casă, voi coace doar în aer liber, îmi place teribil mirosul de fum al legumelor coapte la jar! Până atunci, prefer cuptorul pentru că pun ardeii într-o tavă, pe hârtie de copt, la 230 de grade pentru 60 de minute, timp în care mă joc cu ștrumfilinca sau mă ocup de treburile casnice, iar când timpul se scurge și se oprește cuptorul, îi las cu ușa întredeschisă să aburească, presărați cu sare și acoperiți cu un prosop de bucătărie. Nimic mai ușor! Pe ochiul aragazului, în tigaia grill sau pe tablă, trebuie întorși pe fiecare parte pentru a se coace uniform, iar mirosul de fum din casă nu dispare nici într-o săptămână.
După ce am curățat ardeii de pieliță, cotoare și semințe îi tai fâșii lungi, îi pun într-un castron, mă străduiesc să păstrez cât mai mult din zeama lor, adaug sarea, uleiul, oțetul, cățelul de usturoi pisat și coriandrul. Amestec și dau la rece până la servire! Este delicioasă!
Poftă bună!

3 comentarii

  1. […] Am stins focul și am presărat pătrunjel verde tocat. Nici nu vă pot descrie ce arome fantastice ies din cratiță!Am servit tocănița alături de mămăliguță și castraveți murați. Însă merge de minune și cu pâine proaspătă și salată de ardei copți! […]

Lasă un răspuns