CHEC CU BANANE, NUCI ȘI CIOCOLATĂ

Checul cu banane, nuci și ciocolată este, de departe, cel mai bun chec pe care îl fac eu. Rețeta aceasta nu dă greș niciodată, este un echilibru perfect de gusturi, iar checul este pufos și aerat, exact cum trebuie. Dacă vreți să renunțați la ciocolată, aveți aici varianta de chec cu banane și nuci.

Servings

10-12 porții

Prep time

15 min

Cooking time

50 min

INGREDIENTE

  • 420 g banane (4 banane mici);

  • 315 g făină;

  • 2 ouă;

  • 100 g unt, la temperatura camerei;

  • 100 g zahăr/îndulcitor stabil la copt;

  • 10 g praf de copt;

  • 50 g ciocolată neagră;

  • 30 g nuci;

  • un praf de sare.

INDICAȚII

  • Am pasat bananele cu o furculiță și le-am lăsat deoparte, până ce le voi amesteca în compoziție.
  • Am frecat untul cu zahărul, până a devenit cremos.
  • Am adăugat ouăle, pe rând, și le-am încorporat în compoziția de unt și zahăr.
  • Am adăugat făina și praful de copt, apoi am omogenizat aluatul cu ajutorul spatulei, nu am folosit deloc mixerul. Dacă aveți mai multe banane sau mai puține, folosiți regula de 3 simplă și reglați cantitatea de făină, astfel încât aluatul să nu fie nici prea uscat, nici prea umed. Cele 315 g de făină le-am calculat pentru 400-420 g de banane.
  • Am tocat grosier ciocolata.
  • Am adăugat piureul de banane, nucile și ciocolata în compoziție.

  • Am răsturnat aluatul într-o tavă de chec, tapetată cu hârtie de copt.
  • Am lăsat checul la cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 60 de minute, la 170 de grade. În funcție de cuptor, timpul de coacere poate varia între 50 și 70 de minute. Checul este gata când trece testul scobitorii și este frumos rumenit. Dacă vi se pare că există riscul să se ardă deasupra, îl puteți acoperi cu hârtie de copt și îl lăsați în continuare la cuptor, până este perfect copt.
  • Îl puteți servi la micul dejun sau gustare, alături de un pahar cu lapte rece sau pe post de desert, garnisit cu frișcă și înghețată. Este minunat de luat la pachet, la școală sau la birou, în excursii sau la picnic, așa că sunt convinsă că nu veți mai arunca niciodată banane prea coapte după ce veți testa această rețetă.

    Poftă bună!

Un comentariu

Lasă un răspuns