CHEESECAKE SUPER RAPID CU DULCEAȚĂ DE AFINE ȘI FISTIC (fără coacere)

Desert de weekend, gata în 5 minute? Ați nimerit la fix! E drept, după cele 5 minute de preparare are nevoie de câteva ore la frigider, dar doar așteptarea va fi grea, promit!

Ingrediente pe care le aveți prin casă, nimic special, după cum vă spun mereu, adaptați rețeta că nu se întâmplă nimic! Adică puteți folosi orice fel de biscuiți aveți prin casă sau chiar pișcoturi ori puteți renunța de tot la ei și veți obține un mousse ce se poate monta în cupe, în loc de dulceața de afine puteți pune orice altă dulceață preferați sau pe care vreți să o consumați, fisticul se poate înlocui cu nuci, fulgi de ciocolată sau fructe proaspete. Totul ține de imaginație!

Nu am vrut blat clasic de cheesecake pentru că nu am vrut să folosesc unt, așa că am fărâmițat niște biscuiți pe care nu îi mai voiau copiii, mai mult pentru textură. Cât despre dulceață, nu îmi place să păstrez conservele cu anii, deși ele țin foarte bine, prefer să fac doar câte 4-5 borcane din fiecare fruct și să le mâncăm până apar fructele proaspete. Așadar, dulceața de afine, printre ultimele rămase, trebuia să își găsească o menire! O variantă de cheesecake fără coacere, cu afine congelate sau proaspete, găsiți aici.
Iar aici găsiți și alte rețete de cheesecake.

INGREDIENTE

  • 250 g brânză proaspătă cremoasă;

  • 200 ml smântână pentru frișcă;

  • 200 g dulceață de afine/după gust;

  • 10 g gelatină;

  • 100 ml de lapte;

  • Vanilie, după gust;

  • 50 g biscuiți mărunțiți;

  • 15 g fistic tocat.

Am pus gelatina la hidratat în 50 ml de lapte.
Am mixat smântâna cu vanilia până a devenit pufoasă. Nu am adăugat zahăr, întrucât am îndulcit cu dulceața de afine. Am adăugat brânza proaspătă și, întrucât era uscată, am adăugat în compoziție și 50 ml de lapte. Dacă brânza voastră este apoasă, nu adăugați lapte suplimentar! Am pus și dulceața, am mixat cât să se încorporeze și gata!
Am încălzit gelatina până ce s-au topit granulele, având grijă să nu fiarbă, întrucât fierberea distruge gelatina, apoi am turnat-o, în fir subțire, peste cremă, fără a opri deloc mixerul.

Am folosit o tavă de sticlă (tava mea preferată pentru prăjituri rapide, fără coacere) și am mărunțit cam 20 g de biscuiți pe fundul ei. Am răsturnat jumătate din cremă, apoi restul de biscuiți mărunțiți, crema rămasă și am decorat cu dulceață de afine și fistic copt, nesărat. Combinația dintre fistic și afine este vis, să știți!

Am acoperit tava cu folie alimentară și am dat-o la rece vreo două ore, a fost minunată! Atât de minunată, încât s-a mâncat direct din tavă, deci nu am poze frumoase cu secțiunea!

Poftă bună!

Lasă un răspuns