PLĂCINTĂ CU PRUNE ȘI NUCI

Nu puteam lăsa să treacă toamna fără să fac acest desert simplu și delicios cu prune: plăcintă cu foi subțiri din comerț, aromată cu zahăr brun și scorțișoară, plină de nuci și pudrată cu zahăr vanilat. Dulce-acrișoară și parfumată, această plăcintă cuprinde toate aromele toamnei!


Eu nu pun mult zahăr, îmi place să simt gustul prunelor, dar voi puteți regla cantitatea, dacă vă place mai dulce. Și, ca să fie mai dietetică, am fost zgârcită și cu untul, dar voi puneți mai mult, dacă nu numărați calorii, deși vă spun cinstit că nu pare, nici pe departe, o plăcintă dietetică sau în care să lipsească vreun ingredient.

Din cantitățile de mai jos am făcut 3 rulouri (ștrudele) care pot fi coapte individual, în tavă, ca la plăcinta cu piersici sau ștrudelele cu mere sau le puteți pune unul în continuarea celuilalt, așa cum am avut eu inspirația să fac astăzi.

INGREDIENTE (3 strudele)

  • 9 foi de plăcintă;

  • 750 g prune;

  • 6 linguri de zahăr brun;

  • 3 linguri de pesmet;

  • 2 linguri mix Apple Pie (10% reducere pe SpiceHub folosind codul SH10);

  • 30 g unt topit;

  • 50 g nuci mărunțite;

  • zahăr pudră pentru ornat (opțional).

Plăcinta se face rapid, în 10-15 minute poate fi în cuptor, dacă sunteți organizați. Am spălat prunele, le-am scos sâmburii și le-am feliat, apoi m-am ocupat de foi: am folosit câte 3 pentru fiecare ștrudel.

Am topit untul, l-am lasat să se răcorească, apoi am uns foile între ele, cu excepția ultimei, pentru fiecare ștrudel. Peste ultima foaie am pus o lingură de pesmet, una de zahăr, 1/3 din cantitatea de prune, încă o lingură de zahăr brun și nuci. Am uns tava cu unt și am așezat ștrudelele în tavă, unul câte unul, fiecare în continuarea celuilalt. Am procedat la fel și cu celelalte.

Am uns plăcinta cu untul rămas, apoi am dat-o la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru aproximativ 30 de minute, până s-a rumenit frumos. Am scos plăcinta, am pudrat-o cât era încă fierbinte cu zahăr și am lăsat-o să se răcească, înainte de a o tăia.
Este bună și călduță (chiar însoțită de înghețată), dar și rece. Este bună și a doua zi, în caz că vă mai rămâne, deci zic că ar trebui să o testați și voi.

Poftă bună!

Lasă un răspuns