CLĂTITE CU FĂINĂ DE ALUNE DE PĂDURE

Ai mei copii sunt în faza clătitelor și le cer foarte des, așa că sunt nevoită să testez și să inventez diverse variante de clătite, astfel încât să le pot oferi o alimentație diversificată. Am trecut cu Ștrumfilinca și prin faza brioșelor, așa că nimic nu mă mai sperie! Timp și imaginație îmi trebuie, iar rețetele se nasc!

Aveam o pungă de făină de alune pe care o cumpărasem pentru un tort, dar am făcut tortul cu un altfel de blat, așa că, de îndată ce am ochit-o în cămară, i-am pus în gând o schimbare de soartă.

Am făcut mai multe ajustări ale aluatului, are nevoie și de făină de grâu pentru a ține lucrurile laolaltă, așa că am pus părți egale de făină albă și făină integrală. Consistența aluatului este ușor diferită față de cel al clătitelor clasice, iar textura este foarte pufoasă, așa că vă va fi ceva mai greu să le întoarceți din încheietură, vă recomand să folosiți o spatulă și să le întoarceți doar după ce s-au gătit bine pe o parte.

INGREDIENTE (8-10 clătite)

  • 70 g făină de alune;

  • 50 g făină integrală;

  • 50 g făină albă;

  • 250 ml lapte;

  • 50 ml apă minerală;

  • 1 lingură unt topit/ulei;

  • 2 ouă;

  • 1 linguriță de vanilie;

  • 1 linguriță de miere;

  • Un praf de sare.

Am pus toate ingredientele în blender, le-am mixat bine, am lăsat aluatul cam 5 minute, apoi le-am copt în tigaia antiaderentă. Dacă nu aveți o tigaie bună, o puteți unge cu puțin ulei sau unt, înainte de a găti clătitele.

Se pot umple cu orice vă place (cremă de brânză, cremă de ciocolată, unt de arahide, miere, dulceață, etc) sau se pot consuma ca atare, alături de fructe proaspete. Pentru copiii sub 1 an, renunțați la miere și sare, nu sunt musai necesare și nici recomandate la vârstă atât de mică.

Poftă bună!

Lasă un răspuns