Am descoperit niște crackers foarte interesanți la Lidl, dar m-a nemulțumit lista de ingrediente, așa că m-am apucat să îi fac acasă, după cum m-am priceput. Ce să zic, nu mă laud, dar au ieșit mai buni decât cei cumpărați, așa că trebuia să vă dau și vouă rețeta.

Gustul este dulce-sărat, sunt sănătoși, săraci în grăsimi saturate, merg bine atât pe platourile de brânzeturi, cu hummus, pate sau cremă de brânză, dar și în varianta dulce, cu unt de arahide, miere sau dulceață. Ca s-o spun pe aia dreaptă, sunt buni oricum, mai ales când vă apucă pofta de ronțăit!

Sunt buni de luat la pachet, la școală sau la birou, de servit invitații sau de ronțăit la un film fain. Garantez că vă vor plăcea! Și dacă nu vă place oricare dintre ingredientele folosite de mine, simțiți-vă liberi să improvizați, în funcție de ceea ce aveți la dispoziție și de preferințele voastre. Bineînțeles, păstrați făina Grania pentru prăjituri și făina Grania integrală pentru un gust pe care îl veți iubi!

INGREDIENTE
40 g merișoare deshidratate;
40 g stafide;
50 g semințe de floarea soarelui;
30 g migdale;
70 g făină Grania pentru prăjituri;
70 g făină Grania integrală;
240 ml kefir;
1 linguriță de sare sau după gust;
2 linguri de miere;
1 linguriță de bicarbonat;
1 lingură de mix condiment iarbă.
Am încins cuptorul la 180 de grade.
Vă trebuie un bol și o lingură: am pus întâi fructele, nucile și semințele, le-am amestecat puțin, apoi am pus într-o ordine haotică toate celelalte ingrediente, le-am amestecat bine de tot și le-am mutat într-o tavă de chec, antiaderentă, unsă cu ulei pentru copt. Am copt aluatul pentru 35-40 de minute, până se rumenește bine.
Am lăsat, să-i spunem pâinica, în tavă, vreo 10 minute, apoi am mutat-o pe un grătar pentru prăjituri până la răcirea completă.
După răcire, aveți două opțiuni: o împachetați în folie alimentară și o dați la congelator vreo două ore sau, la frigider, până a doua zi. Eu am ales a doua variantă, întrucât am avut o zi aglomerată și nu am avut când să mă ocup de ei.
Eventual, a doua zi, o puteți pune și în congelator vreo jumătate de oră. Ideea este că acest pas (răcirea pâinii) vă va ajuta să tăiați felii cât mai subțiri. (Cu un cuțit cu lamă zimțată).
Am încins cuptorul la 200 de grade, am pregătit tăvile cu crackers și i-am copt cam 10-12 minute, până au devenit rumeni și crocanți. După cum vă știți cuptorul, îi puteți întoarce la jumătatea timpului sau puteți suci tava, dacă este cazul. Să aveți în vedere, când vă reglați timpul de coacere, că tartinele se mai întăresc după răcire!

După ce le scoateți din cuptor, este de preferat să le transferați pe un grătar până la răcirea completă, apoi îi puneți în cutie cu capac și îi consumați în decurs de aproximativ o săptămână.

Poftă bună și spor la ronțăit! Aici găsiți și alte rețete pentru ronțăieli sănătoase!
[…] prepară destul de simplu și se coc de două ori, întocmai ca și crackers-ii cu semințe, migdale și stafide. Dacă vă numărați printre cei care nu aprind cuptorul vara, salvați rețeta pentru toamnă. La […]