BUDINCĂ DE MERE CU FULGI DE MIGDALE

Am o rețetă bunuță de tot pentru voi! Cu o textură cremoasă, asemănătoare cremei de vanilie sau clafoutis-ului, bogată în mere aromate și cu o notă crocantă de la fulgii de migdale: un desert perfect pentru orice zi.

Se face simplu și rapid, așa cum sunt mai toate rețetele mele, este săracă în calorii, deci se potrivește și celor atenți la siluetă și se poate savura călduță, alături de înghețată sau, cum îmi place mie, rece, de la frigider, cu sos de caramel și puțină frișcă.

Am aromat-o cu o linguriță bună de mix Apple Pie de la SpiceHub și are un gust perfect: de plăcintă cu măr, într-o variantă mult mai sănătoasă! Folosind codul SH10, special pentru cititorii Zice Mami, aveți o reducere de 10% la întreaga comandă plasată pe www.spicehub.ro.
Iar pentru esențe aromate, vă invit să aruncați un ochi pe www.smellgood.ro, unde avem, de asemenea, un cod de reducere de 10% (SG10), cumulabil cu orice alte oferte din site.

Eu am înlocuit zahărul cu eritriol pentru a scuti ceva calorii, însă nici în varianta cu zahăr nu este un desert după care să aveți mustrări de conștiință!

INGREDIENTE (4-6 porții)

  • 3 mere curățate și feliate subțire;

  • 2 ouă;

  • 75 g făină;

  • 75 g eritriol/zahăr;

  • 30 ml lapte;

  • 25 g unt topit;

  • 1 linguriță de vanilie;

  • 1 linguriță mix Apple Pie;

  • Un praf de sare;

  • 30 g fulgi de migdale.

Am încins cuptorul la 200 de grade, fără ventilație.

Am preparat întâi aluatul: am pus toate ingredientele, cu excepția merelor și a fulgilor de migdale, într-un bol și le-am amestecat bine cu un tel. Poate părea puțin aluat, dar aveți încredere, este suficient!

Am curățat merele, le-am feliat cu o răzătoare tip mandolină, le-am amestecat în aluat, având grijă ca fiecare feliuță să fie bine acoperită. Ca să nu oxideze și să le încorporați ușor, puneți fiecare măr pe rând, pe măsură ce îl curățați și îl feliați.

Am uns o tavă de chec cu unt, am răsturnat amestecul și l-am nivelat, apoi am presărat fulgii de migdale.

Am copt budinca în cuptorul preîncălzit pentru aprox. 50-55 de minute. Dacă vi se pare că se rumenește prea tare deasupra, o puteți acoperi cu hârtie de copt. Budinca este gata când este rumenită, bine închegată și trece testul scobitorii.

După coacere, dacă doriți să o serviți călduță, trebuie lăsată cam 15-20 de minute să se răcorească pentru a o felia frumos. Eu am lăsat-o să se răcească la temperatura camerei, apoi am dat-o la frigider câteva ore înainte de a o tăia, întrucât o prefer rece.

Înainte de servire, o puteți pudra cu zahăr și o puteți garnisi cu orice vă place, deși este perfectă și simplă!

Este minunată și vă recomand să o încercați și voi!
Poftă bună!

Lasă un răspuns