CRAP LA CUPTOR (ÎN CRUSTĂ DE MĂLAI)

Ce pește este mai bun decât cel gătit în crustă de mălai, crocant, dar cu carnea suculentă și fragedă? Vă spun eu: cel gătit dietetic, la cuptor, fără prăjeală!

Și ar mai fi două condiții, dar aici ține de gust: să fie însoțit de mămăligă și de cel mai bun mujdei de usturoi. (Click pentru rețetă!)

Și, uite așa, am pus-o de o masă de duminică sănătoasă, autentică și delicioasă, gătită dietetic!

Vă las lista de ingrediente și adaptați voi cantitățile, în funcție de numărul pofticioșilor de la masă:

INGREDIENTE

  • rondele de crap;

  • Mălai;

  • Sare;

  • Aprox. 2 linguri de ulei.

Am spălat bine peștele, l-am uscat cu prosoape de hârtie, l-am sărat, apoi l-am tăvălit în mălai și l-am așezat pe o tavă antiaderentă, în care pulverizasem ulei pentru gătit. Dacă nu aveți o tavă antiaderentă, investiți 60-80 lei într-una bună, merită pe deplin investiția. Dar până vă cumpărați, puteți folosi hârtie de copt.

Am încins cuptorul la 200 de grade.

Înainte de a da tava la cuptor, am pulverizat fiecare bucată de pește cu ulei. Puțin, cât să se rumenească frumos. E recomandat să folosiți un pulverizator pentru a regla cantitatea și de a folosi foarte puțin ulei!

Am copt peștele cam 20-25 de minute, până ce crusta a devenit aurie.

Este cu mult mai bun și mai sănătos decât în varianta prăjită!

Pentru un prânz autentic de duminică, am servit cu mămăligă și cel mai bun mujdei de usturoi.

În aceeași modalitate puteți pregăti și altfel de pește, rețeta merge de fiecare dată!

Poftă bună!

Un comentariu

  1. […] Am pisat usturoiul cu sarea și l-am amestecat, până la omogenizare, cu restul ingredientelor. Sosul este mult mai bun decât orice variantă din comerț, este bogat în proteine și reprezintă o alegere sănătoasă și gustoasă pentru a însoți fripturile sau, în cazul nostru, peștele la cuptor în crustă de mălai. […]

Lasă un răspuns