CREMȘNIT (VARIANTA LIGHT)

Cremșnitul sau crempita este o prăjitură din foi de aluat coapte, între care se pune o cremă de vanilie, aceasta este definiția cheie a acestei prăjituri.

Rețeta mea nu este, nici pe departe, un desert light care să poată fi consumat în diete, însă este o variantă mai săracă în grăsimi și zahăr, cu care vă puteți îndulci fără mustrări de conștiință la un cheat meal.
INGREDIENTE:

  • 1 pachet foitaj light;
  • 4 ouă;
  • 500 ml lapte;
  • 4 linguri făină;
  • 10 linguri îndulcitor;
  • 1 linguriță extract de vanilie;
  • 50 g unt. 

Am cumpărat de la Lidl un pachet de foitaj light, exact cu gândul la minunatul cremșnit.


În pachet există o singură foaie pe care am tăiat-o pe lungime, am înțepat-o din loc în loc cu furculița pentru a se comporta exemplar la copt, apoi am dat la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, la 180 de grade. 


Foile frumos rumenite le-am dat deoparte și m-am ocupat de cremă. 


Am pus laptele la fiert cu ouăle, îndulcitorul și făina, apoi, când mi s-a părut aproape gata, am adăugat și vanilia. Aveți grijă, este necesar să amestecați continuu pentru a nu se lipi. Crema este gata când se îngroașă. Am stins focul, am adăugat untul și am lăsat să se răcorească.

După ce se răcește, crema trebuie mixată pentru a deveni fină. 

Într-un vas încăpător se așează prima foaie, apoi crema și la final se montează cu cea de-a doua foaie. Opțional, peste cremă, puteți adăuga și un strat de frișcă bătută și abia după aceea să așezați cea de-a doua foaie.

Se dă la rece de pe o zi pe alta. (Sau minimum 12 ore) Se va tăia destul de ușor cu un cuțit cu lama bine ascuțită.Înainte de servire se presară îndulcitor pudră sau zahăr pudră. 
Poftă bună!

2 comentarii

  1. […] Cred că nu mai e niciun secret că îmi plac căpșunele, dată fiind multitudinea de deserturi cu căpșune pe care le găsiți în colecția mea. Îmi place să profit de fiecare fruct de sezon, mai ales că iarna le ducem dorul! Ce au toate aceste deserturi în comun? Se fac rapid, cu minim de efort și sunt nemaipomenit de delicioase! Mă străduiesc, în majoritatea deserturilor, să apelez la mici trucuri și să le fac ceva mai light. Desertul de azi nu face excepție. Și dacă nu aveți căpșuni la îndemână, vă recomand și varianta clasică de cremșnit. […]

Lasă un răspuns