PIEPT DE PUI LA CUPTOR ”SALSA FRESCA”

Pieptul de pui poate fi adesea fad și fără gust dacă este gătit în mod clasic, la cuptor. Vă invit să testați o variantă de piept de pui savuros, pregătit la cuptor, cu multe legume, care nu are nevoie de nicio garnitură, putând fi consumat în diete, alături de o salată de verdețuri!

Servings

6 porții

Prep time

60 min

Cooking time

45 min

INGREDIENTE

  • 750 g piept de pui;

  • 1 linguriță de boia de ardei dulce;

  • 1 linguriță de chimion;

  • 1 linguriță de oregano;

  • 1/4 de linguriță de fulgi de chilli;

  • 4 căței de usturoi pisați;

  • 1 linguriță de cimbru;

  • 1/2 de linguriță de fulgi de usturoi;

  • 1 lingură de ulei de măsline;

  • 3 roșii;

  • 1 ceapă;

  • 1 fir de ceapă verde;

  • 1 fir de usturoi verde;

  • 1 ardei kapia;

  • 100 g mozzarella;

  • sare și piper.

INDICAȚII

  • Am pregătit pieptul de pui și l-am condimentat cu ulei de măsline, sare, piper, boia, chimion, oregano, fulgi de chilli, usturoi pisat, fulgi de usturoi și cimbru.
  • Am amestecat foarte bine carnea cu condimentele și am lăsat-o aproximativ o oră să se marineze.
  • După ce carnea s-a marinat, am așezat-o într-o tavă termorezistentă, iar deasupra ei am așezat legumele tăiate cubulețe: ceapa, ardeiul kapia, verdețurile și roșiile.
  • Am tăiat cubulețe și mozzarella, apoi am presărat-o peste legume.
  • Am dat la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru 40-45 de minute. Opțional, puteți presăra cașcaval ras imediat ce ați oprit focul, însă vă va adăuga calorii în plus. Această mâncare nu are nevoie de garnitură, ci de o salată fresh, însă o puteți alătura și garniturilor tradiționale, de cartofi sau orez, dacă doriți.
    Mâncarea se poate păstra 2-3 zile la frigider și își va menține gustul, cu condiția de o încălzi la cuptor, acoperită cu folie de aluminiu sau hârtie de copt. Totodată, dacă vă doriți altceva, o puteți tăia bucățele și să o serviți în lipie, având o shaorma de casă absolut delicioasă!

Poftă bună!

Lasă un răspuns