
Pieptul de pui poate fi adesea fad și fără gust dacă este gătit în mod clasic, la cuptor. Vă invit să testați o variantă de piept de pui savuros, pregătit la cuptor, cu multe legume, care nu are nevoie de nicio garnitură, putând fi consumat în diete, alături de o salată de verdețuri!
Servings
6 porții
Prep time
60 min
Cooking time
45 min
INGREDIENTE
750 g piept de pui;
1 linguriță de boia de ardei dulce;
1 linguriță de chimion;
1 linguriță de oregano;
1/4 de linguriță de fulgi de chilli;
4 căței de usturoi pisați;
1 linguriță de cimbru;
1/2 de linguriță de fulgi de usturoi;
1 lingură de ulei de măsline;
3 roșii;
1 ceapă;
1 fir de ceapă verde;
1 fir de usturoi verde;
1 ardei kapia;
100 g mozzarella;
sare și piper.
INDICAȚII
- Am pregătit pieptul de pui și l-am condimentat cu ulei de măsline, sare, piper, boia, chimion, oregano, fulgi de chilli, usturoi pisat, fulgi de usturoi și cimbru.
- Am amestecat foarte bine carnea cu condimentele și am lăsat-o aproximativ o oră să se marineze.
- După ce carnea s-a marinat, am așezat-o într-o tavă termorezistentă, iar deasupra ei am așezat legumele tăiate cubulețe: ceapa, ardeiul kapia, verdețurile și roșiile.
- Am tăiat cubulețe și mozzarella, apoi am presărat-o peste legume.
- Am dat la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru 40-45 de minute. Opțional, puteți presăra cașcaval ras imediat ce ați oprit focul, însă vă va adăuga calorii în plus. Această mâncare nu are nevoie de garnitură, ci de o salată fresh, însă o puteți alătura și garniturilor tradiționale, de cartofi sau orez, dacă doriți.
Mâncarea se poate păstra 2-3 zile la frigider și își va menține gustul, cu condiția de o încălzi la cuptor, acoperită cu folie de aluminiu sau hârtie de copt. Totodată, dacă vă doriți altceva, o puteți tăia bucățele și să o serviți în lipie, având o shaorma de casă absolut delicioasă!
Poftă bună!