ÎNGHEȚATĂ OREO CHEESECAKE

Încâ sunt departe de a-mi fi epuizat resursele de rețete de înghețată, să știți. Colecția de până acum o puteți consulta aici. Și, pentru că mai aveam lapte condensat făcut de mine, rețeta de astăzi este din categoria celor simple, fără ouă, fără lapte, fără fierbere, fără mașină de înghețată.

Combinația de biscuiți crocanți și înghețată fină este extrem de bună, nu aveți cum să o refuzați!

INGREDIENTE

  • 400 ml smântână pentru frișcă;

  • 200 g cremă de brânză;

  • 400 ml lapte condensat;

  • 1 lingură lichior;

  • 1 lingură extract de vanilie;

  • 8-10 biscuiți Oreo.

Am bătut smântâna pentru frișcă până am obținut o frișcă semi-tare, apoi am adăugat crema de brânză și am mixat cât să o încorporez. Am adăugat laptele condensat, lichiorul (Sheridan’s) și vanilia, iar pe acestea le-am amestecat cu ajutorul unei spatule pentru a păstra compoziția cât mai aerată.
Am rupt bucăți de biscuiți (am păstrat și pentru decor!) și i-am amestecat și pe ei în compoziția de înghețată.
Am turnat totul într-o tavă de chec, am ornat cu biscuiți și am dat înghețata la congelator pentru minimum 6 ore.

Este absolut minunată: extraordinar de cremoasă, plină de bucăți crocante de biscuiți, un adevărat răsfăț al papilelor gustative! Dacâ sunteți fani Oreo, trebuie să o încercați. Și dacă preferați Lion, Snickers, Mars, Twix, KitKat sau oricare altă variantă de dulce, păstrați baza și înlocuiți biscuiții cu bucăți din batonul vostru preferat. Merge în orice combinație!

O vară frumoasă să avem!

Lasă un răspuns