MAGIUN DE PRUNE (LA MAȘINA DE PÂINE)

Știți faimosul magiun de prune pentru care gospodinele trudesc chiar și o zi întreagă? Cum ar fi dacă vă dau o scurtătură? E drept, aveți musai nevoie de o mașină de pâine cu program pentru gem sau de un alt gadget de bucătărie asemănător. Altfel, va trebui să o luați pe calea obișnuită a magiunului, respectiv fiert și amestecat continuu pentru a nu se lipi.

Totuși, dezavantajul mașinii de pâine este că nu poți face mult deodată. Adică, dintr-un kilogram de fructe curățate (capacitatea aparatului meu) am obținut un borcan de 400 g de magiun.
E mult spus că vă dau o rețetă azi, este mai mult o idee. Magiunul are drept unic ingredient prunele! Fără zahăr, fără conservanți, gelifianți sau mai știu eu ce altceva. Doar prune.

Servings

400 g

Prep time

10 minute

Cooking time

100 minute

Calories

120 kcal/100 g

INGREDIENTE

 • 1 kg prune

INDICAȚII

 • Am spălat prunele și le-am uscat pe un prosop curat de bucătărie, le-am scos sâmburii și le-am pus în cuva mașinii de pâine.

  Am selectat programul pentru gem și am lăsat mașina să lucreze în tihnă.

  În cazul meu, programul durează 50 de minute, însă magiunul nu era perfect legat, așa că l-am pus la încă un program.

  După 100 de minute era perfect. Fără să îl păzesc (am fost cu copiii afară), fără să mestec DELOC!
 • Am sterilizat borcanul, așa cum vă povestisem aici, am pus magiunul fierbinte în borcan și l-am lăsat să se răcească lent în cuptor. La fel de bine, îl puteți acoperi cu un prosop gros sau o pătură.

  Și gata! Borcanul merge în cămară, unde va aștepta cuminte până îi va veni rândul.
  Este suficient de dulce din dulceața fructelor și are o culoare absolut divină. Făcut la mașină, nu există riscul să se lipească, să capete acea culoare maronie absolut neapetisantă sau miros de afumat.

Va fi grozav pentru gustările, deserturile și mic dejunurile copiilor (într-o lună jumătate încep diversificarea cu Prâslea – Doamne ajută să supraviețuiesc unei noi etape de diversificare!), fiind o rețetă baby friendly, doar din fructe.

Se poate folosi la clătite, cornuri, griș cu lapte, orez cu lapte, uns pe pâine, în prăjituri sau brioșe. Sunt atât de multe posibile întrebuințări încât mâine mai fac un borcan! 😁

Spor la gătit!

2 comentarii

Lasă un răspuns