MINI-BRIOȘE CU OVĂZ, MIERE ȘI PRUNE (BABY FRIENDLY)

Nu prea mi-a venit să aprind cuptorul în ultima vreme, dar cei mici cer gustărele și, când fructele proaspete nu îi mai mulțumesc, trebuie să am ceva hrănitor și sănătos la îndemână.

Aceste delicioase brioșe sunt și pentru cei mici, dar și pentru cei mari. În funcție de vârsta copiilor puteți omite sarea, puteți înlocui mierea cu zahăr de cocos sau sirop de agave, puteți pune orice fel de fructe vă plac, rețeta merge ușor adaptată, respectând indicațiile și proporțiile.

Pentru cei mari aceste brioșe pot constitui un mic dejun la pachet sau chiar savurat în drum spre serviciu în diminețile grăbite ori o gustare sănătoasă și nevinovată.

INGREDIENTE (9 buc)

  • 120 ml lapte;

  • 40 g fulgi de ovăz;

  • 80 g făină;

  • 1 ou mic;

  • 50 g unt topit;

  • 60 g miere; (sau după gust)

  • 2 prune;

  • 1 lingură extract de vanilie;

  • 1/2 de linguriță praf de copt;

  • Un vârf de linguriță de bicarbonat de sodiu;

  • Un praf de scorțișoară;

  • Un praf de sare.

Am pus fulgii de ovăz în lapte cât am pregătit restul ingredientelor. (Aprox. 5 minute). Am topit untul, l-am adăugat peste ovăz, apoi am pus și restul ingredientelor, fără vreo ordine sau reguli speciale. Am omogenizat totul cu o furculiță.
Am tăiat prunele în bucăți mici și ke-am adăugat peste aluat. Aluatul poate părea ușor lichid, dar nu va îngrijorați, așa trebuie să fie!

Am pus aluatul în formele de brioșă, tapetate cu hârtiuțe speciale și am dat la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru 25 de minute.

După coacere, am așezat brioșele pe un grătar de prăjituri pentru a nu face condens în tavă.

Sper să le încercați și să fie și pe gustul vostru și al micilor năzdrăvani!

Poftă bună!

Lasă un răspuns