Tot căutând idei pentru cină, potrivite atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici, am găsit pe un site cu rețete bebelușești o idee pe care am adaptat-o și am transformat-o în ceea ce am denumit “plăcintă cu porumb”. Termenul este oarecum impropriu, întrucât se prepară prin amestecarea tuturor ingredientelor, nu are foi separate, însă gustul este foarte bun și vă va fi de ajutor când veți primi întrebarea: “noi ce mâncăm diseară?”
INGREDIENTE
140 g porumb;
100 g făină;
130 g brânză gouda;
100 ml apă călduță;
2 ouă;
1 ou fiert;
25 g unt topit/o lingură de ulei.
1 lingură de iaurt grecesc/smântână.
INDICAȚII
- Am ras brânza gouda și am tocat oul fiert, apoi am amestecat cu făina, apa, iaurtul, ouăle, porumbul și untul topit.
Am omogenizat foarte bine amestecul, l-am răsturnat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (15×20) și l-am dat la cuptorul preîncălzit pentru 25 de minute, până s-a rumenit frumos deasupra.
Așadar, este fix genul de preparat gata în 30 de minute, perfect pentru o cină sau chiar mic-dejun, ideal de luat la pachet, la școală sau la birou sau chiar folosit pe post de aperitiv la mese festive. (Un fel de chec aperitiv mai fancy)
Eu zic să testați și să aveți poftă!