CLĂTITE MAROCANE CU GRIȘ

Când copiii cer pentru a o suta oară pe săptămâna asta clătite, mami se pune pe treabă. Și cum îmi place să le ofer variante diverse, astăzi le-am pregătit clătite în stil marocan, cu griș și drojdie, pe numele lor adevărat baghrir.

Aceste minunate clătite conțin 5 ingrediente: apă, griș, drojdie, miere și vanilie. Dacă oferiți copiilor sub un an, renunțați la miere. Așadar, ingrediente simple și ieftine, rețetă potrivită și celor alergici la ouă sau lapte, cu un rezultat spectaculos!

Bineînțeles, aceste clătite sunt și pe placul celor mari, fără doar și poate! În mod tradițional, se servesc cu miere și tot felul de nuci. Copiilor le puteți oferi și simple sau cu magiun de prune. Însă imaginați-vă cum intră mierea sau siropul vostru preferat în găurelele acestor clătite!

Pentru preparare, am folosit griș Pambac și vă recomand să îl alegeți și voi, întrucât are o textură foarte fină, potrivită pentru deserturi de tot felul!

INGREDIENTE (10-15 bucăți)

  • 500 ml apă;

  • 350 g griș Pambac;

  • 1 lingură de miere; (opțional)

  • 1 linguriță de drojdie uscată;

  • 1/2 de linguriță de vanilie.

Am pus toate ingredientele în blender, le-am mixat un minut, apoi am lăsat aluatul, la temperatura camerei pentru 30 de minute. Am încins bine o tigaie de clătite, apoi am dat focul mic de tot și am turnat compoziție.

Compoziția se toarnă în mijlocul tigăii, fără a răsuci tigaia, cum procedăm la clătitele obișnuite. Aceste clătite se coc pe o singură parte, la foc mic, până ce suprafața exterioară se umple de găurele, iar aluatul se vede, cu ochiul liber, cum se coace.

După coacere, am scos clătitele pe un grătar de prăjituri. Vedeți cât de frumos s-au copt!

După ce se răcoresc, clătitele se pot transfera pe un platou. Ele rezistă bine la temperatura camerei vreo 2 zile și chiar mai mult la frigider. Înainte de servire, le puteți încălzi ușor în tigaie sau la microunde.

Alte rețete inedite de clătite găsiți aici.
Sper să le încercați și să vă placă! Poftă bună!

Un comentariu

Lasă un răspuns